Международен форум „Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих” започва в града под тепетата

„Устойчив туризъм в Пловдив чрез култура и отдих” е мотото на 9-ата международна среща за туризъм, която ще се проведе от 5 до 7 октомври в хотел „Холидей Ин” в града под тепетата. Ежегодният форум е един доказано силен канал за дистрибуция на дестинация Пловдив и региона и се превърна в устойчива и мобилна форма за популяризиране на туристическия продукт на града и региона и средство за осъществяване на печеливши бизнес-контакти.

В досегашните 8 издания до момента са участвали над 650 туроператори и журналисти. Международната среща за туризъм ще бъде открита от кмета на Пловдив Иван Тотев, а веднага след официалната част ще има презентации на фондация „Пловдив 2019” на тема „Добавена стойност на бранда Пловдив” и „Синият път – алтернативен еврейски маршрут в Пловдив” на Йосиф Бенбасат от Израел.

Организаторите на форума са подготвили богата програма за участниците, включваща представяне на културно-историческите обекти, природните забележителности и спортно-занимателни атракции в района на гребния канал. В следобедните часове на 5 октомври (четвъртък) гостите ще се включат в туристическа обиколка на забележителностите в Стария Пловдив, включваща Улицата на занаятите, Къщата на дестилацията, Античен комплекс „Небет тепе”, Лапидариум, Къща Клианти, Античен театър, Римски стадион и пешеходен тур „Синият път - Пловдив”.

На 6 октомври участниците в международната среща ще посетят гребния канал, където са предвидени пешеходен тур и разходка с драконови лодки. По-късно същия ден гостите ще посетят винарска изба „Вила Юстина“ край Устина и ще дегустират местни елексири на фона на българска фолклорна програма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини