Най-страхотните двойки от медицинските драми

Дейзи Ланг – нежната лейди на бокса Трикратната световна шампионка днес е звезда в Холивуд и вдъхновява хората

Подписваме споразумение за сътрудничество с Индонезия

Националният съвет на БСП утвърди 120 кандидатури за кметове

Домусчиев отваря нов завод в Пещера Инвестицията е за 300 млн. лв., осигурява 200 работни места

Рибарите: Страшен сулган, 20 дни не можем да влезем в морето Чака се във вторник вълните да утихнат и да дойде "часът на истината" за паламуда

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева за катастрофата с Караянчева: Експертизите ще изяснят механизма на произшествието

Жилищата за 1 евро в Италия – (не)изгодна оферта

Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия

Пожар край столичния квартал „Горубляне“ Запалили са се сухи треви и храсти

Над 160 огнеборци гасят пожар край Атина

Димитър Илиев: Целта ни е всеки мач да пълним „Лаута“

За какво мисли отсечената глава

Приключи доставката на втората партида руски комплекси С-400 за Турция

НСО: Разследване ще установи причината за пътния инцидент с Караянчева

Международният валутен фонд: БГ доходите трябва да стигнат средноевропейските

България бележи силно икономическо възстановяване, но основното предизвикателство пред управляващите e доходите на хората да са по-близки до равнищата в напредналите страни членки на Европейския съюз. Това пише в оценката си екипа на Международния валутен фонд след редовната му мисия в страната.

“Все още има много дълъг път, който трябва да бъде извървян, за да може нивото на доходите да достигне средноевропейските стойности. Подобряването на достъпа до образование и последващо обучение е изключително важно, за да се посрещне сложният и задълбочаващ се проблем с липсата на квалифицирана работна ръка”, отбеляза ръководителят на мисията на фонда у нас Йорг Декресин.

Фондът дава положителна оценка за фискалната политика, заложена в бюджета за 2018 година и за прогнозите за ръста на БВП в краткосрочен план.

“Подкрепяме усилията на България за влизане в механизма, предхождащ въвеждането на еврото”, заяви той и допълни, че валутният съюз ще донесе ползи, но и нови отговорности на страната.
МВФ прогнозира икономиката ни да расте с 3,9% през 2018 г. В оценката си от фонда споменават и стрес тестовете от 2016 г., които показаха, че банковата система като цяло е устойчива.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.