Международния ден на доброволеца отбелязаха в Павликени с демонстрация

Международния ден на доброволеца отбелязаха в Павликени с демонстрация и връчване на грамоти на изявени доброволци.

В двора на СУ „Бачо Киро“ беше извършена демонстрация на пожарна и спасителна техника при пътно транспортно произшествие, оказване на първа долекарска помощ на пострадал при пътно транспортно произшествие. В дейностите взеха участие и ученици от VII до XII клас от гимназията.

Празникът е обща инициатива на Община Павликени и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Павликени. В демонстрацията участваха и служителите на Пътна полиция, Бърза помощ и членовете на Доброволно формирование 45-01 – Павликени.

За втора поредна година Павликени отдаде своята почит към хората, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ, с което допринасят светът да се превърне в по-мирно и безопасно място.pavlikeni

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов се обърна към учениците с призив да участват в повече доброволчески инициативи в града. „Доброволческата дейност позволява както на младите, така и на възрастните хора да дадат своя принос към обществото и да спечелят признание и уважение в замяна“, каза кметът.

Гл. инсп. инж. Ваньо Джамбазов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Павликени се обърна към учениците с думи за значението на доброволчеството.

Кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов връчи грамота на ръководителя на Доброволното формирование за активното участие в изграждането на диги на река Михалска в с. Михалци на 09 юли 2018 г., както и благодарствена грамота на Средно училище „Бачо Киро“ за оказаното съдействие при организацията за провеждането и отбелязването на Международния ден на доброволеца. Всички ученици, които взеха участие в демонстрацията и популяризирането на доброволчеството, също получиха грамоти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България