Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново

Творби на 20 артисти са представени в старата столица

Международното бианале на стъклото гостува във Велико Търново. Пластики с много висока художествена стойност са представени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Произведенията са на 20 автори от Швеция, Полша, Япония, Ирландия, Германия, Хърватия и др.  Творците са част от световния елит на изкуството от стъкло.

Изложбата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков, от декана на художествения факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Борис Желев и от Габриела Тончева, която е сред организаторите на бианалето.

Голям бе интересът към експозицията още в първия ден на гостуването й. Много великотърновци, студенти, преподаватели, художници разгледаха пластиките. Сред тях бе и заместник-кмета по икономическото развитие Снежана Данева-Иванова.

Международното бианале на стъклото обхваща четири града в България – София, Велико Търново, Варна и Белослав. Над 120 артисти от 30 държави представят своите произведения в рамките на националното събитие. Като част от изложбите ще бъдат организирани творчески ателиета и презентации на водещи в световен мащаб автори от няколко държави.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България