Между 4° и 9° ще бъдат максималните температури днес

Днес времето ще бъде слънчево. Сутринта на отделни места, главно около реките ще има мъгла или ниска облачност. През деня ще се появи слаб източен вятър, който ще е причина над Черноморието и Югоизточна България да има временни увеличения на облачността.

Максимални температури между 4° и 9°, в София около 4°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за декември. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. След обяд ще духа слаб вятър от изток. Максимални температури 6° - 8°, температурата на морската вода е 8 - 9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър, който след обяд ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето