Между 5 и 10 см е снежната покривка в Софийска област, пътищата са почистени

Предупреждение за лошо време и снеговалежи в Северна и Западна България. От Агенция Пътна инфраструктура предупреждават шофьорите да тръгват с автомобили, готови за зимна обстановка.

Снегът вали от късно снощи и продължава и в момента. Директорът на Областното пътно управление инж. Румен Сачански заяви пред БНТ, че на терен в момента работят около 160 машини.

"На магистрала "Тракия" снеговалежът е по-слаб. Но и там работят колегите. Няма затруднения в движението. Засега няма въведени ограничения. Надявам се и през целия ден да не се налага да въвеждаме ограничения и за тежкотоварно, и за леко движение. Ако колегите се справят от почистващите фирми, мисля, че няма да има затруднения, тъй като следобед дават валежът да спре", обясни Сачански.

Всички проходи са проходими при зимни условия. Водачите трябва да тръгват с подготвени автомобили и пълни резервоари.

"От снощи най-много сняг имаше на Петрохан. Между 5 и 10 см е снежната покривка в цялата Софийска област. Засега няма навявания, синоптиците предвиждат силен вятър, но засега няма места с големи снегонавявания. Снегорините работят нормално и пътното платно е почистено", каза още инженерът.

Около 3000 са снегорините, които почистват в цялата страна към този момент. Пътищата се обработват и със смеси за заледяване.

Коментари

Задължително поле