Мейзер завързала мъжа си със "свински опашки", той сам се удушил

Анита Мейзер

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд скандалната миска Анита Мейзер за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицай. В понеделник е внесен обвинителният акт срещу нея . Тя ще отговаря пред Варненския окръжен съд по две обвинения за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си Николай Д. /по член 122, ал. 1 от Наказателния кодекс/ и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба, което е престъпление по член 304а от Наказателния кодекс, посочиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

Смъртта на Николай Димов е настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила. Това е станало на 13 август. 52-годишната Мейзер е завързала краката, ръцете и врата му с кабелни стяжки, известни като свински опашки, по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията на сила трябвало да бъде заснета от Анита, а клипът, трябвало да бъде изпратен на бъдещи работодатели от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която ще печели много. Във фаталния ден Николай си е правил 5 часа татуировка в студио в Златните. Изобразили му Исус Христос и стълби нагоре към него, по които се качва дете. На съпругата си обяснил, че татусът символизира неговото изкачване към успех и величие.

Стегнатите свински опашки на врата на пострадалия притиснали обаче венозните съдове в областта на шията. С последни усилия Николай успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи врата си от тях, но в усилията за това примката се затегнала около врата му допълнително, той изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където се провеждал експериментът. След смъртта на Николай съпругата му предприела различни действия от страх, че ще бъде заподозряна. Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ успяла да се освободи от купените по-рано свински опашки, които трябвало да се използват за захващане на шатра пред дома им. Няколко часа по-късно след полунощ тя се обадила в Пето РПУ на МВР, за да съобщи, че мъжът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите. Пред пристигналия полицейски екип тя развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита й Желева променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това – 20 000 евро, и последно – 30 000 евро, като предварително се информирала дали в кабинета на разследващия има записващи устройства.

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция, осъществена по механизма на загърлянето. В кръвта на пострадалия не са открити алкохол и наркотични вещества. Липсват и травматични увреждания на скелета.

Подсъдимата Анита се е признала за виновна. Тя е родена в село Пет могили, Шуменско, е с двойно гражданство – българско и американско, и е неосъждана.

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд, което вероятно ще стане след Нова година. Тя е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 17 август 2016 г. и е в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право