Мейуедър и Макгрегър стягат бой за милиард

Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър са на път да осъществят най-касовия мач в историята на бойните спортове. Събитието все още не е обявено официално, но вчера и двамата потвърдиха, че са отдадени на идеята. Първо Дейна Уайт, шеф на ММА веригата UFC, обяви, че ирландският боец е подписал „рекорден договор“ за мача. Босът разкри, че хонорарът на неговия човек е 75 млн. долара, а се предполага, че американският боксьор ще вземе поне $100 млн.

Малко по-късно Богаташчето отговори, че забавянето на работата около организацията на мача не е по негова вина.

„От гледна точка на бизнеса само този мач има смисъл - обяви Мейуедър. - Аз съм се отказал от бокса и вече не съм спортист, а бизнесмен. Затова ще дам на хората това, което искат да видят. Макгрегър е боец, аз също. Всички ще искат да ни гледат.“

Според слуховете се очаква общата сума, която ще генерира събитието да стигне 1 милиард долара. Това накара Мейуедър да се впусне в словесна атака срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

„Не мисля, че той е съсредоточил у себе си целия интерес, има и други боксьори“, твърди Богаташчето.

Джошуа все още очаква решението на Владимир Кличко за евентуален реванш, а украниецът ще го обяви в телевизионно интервю на 27 май. При отказ британецът ще трябва да брани титлите си срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт