Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Менда Стоянова в Пловдив: ГЕРБ гарантира намаляване на външния дълг

ГЕРБ гарантира намаляване на външния дълг, обяви в Пловдив Менда Стоянова, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси в 41-вото и 43-ото Народно събрание и кандидат за депутат в 44-о НС.

„В своята предизборна програма ГЕРБ категорично поема ангажимент през следващите години на управлението си да намалява дълга с 5% годишно. Много лъжи се изговориха и продължават да се тиражират за така наречения дълг. Г-жа Корнелия Нинова като единствен говорител на БСП не спира да твърди, че правителството на Бойко Борисов е изтеглило и изхарчило 16 милиарда лева. Абсолютна лъжа! 16-те милиарда, с които Нинова спекулира, са гласувани като таван на възможен външен дълг за период от 3 години. Конкретните размери, които правителството може да тегли, се записват в закона за държавния бюджет за съответната година и се гласуват в парламента. Сключването на 3-годишен договор с избраните банки посредници, които да осигурят емисията на облигациите, беше добро решение, тъй като размерите на техните възнаграждения и комисионни са доста по-ниски, отколкото ако всеки път се прави отделна поръчка. Това даде и възможност на правителството да емитира дълг в най-подходящия от международна гледна точка момент, при който цените и лихвите бяха максимално ниски“, обясни пред граждани Менда Стоянова, която е втора в листата на ПП ГЕРБ в Пловдив-град след партийния си лидер Бойко Борисов.

„Към момента са изтеглени 10 млрд.лв. от този дълг и най-вероятно другите 6 млрд. няма да бъдат усвоени. Вземането им се наложи предимно за рефинансиране на стар външен дълг. Дефицитът, който държавата генерира вече осма-девета година заради управленски решения на бивши правителства, също се покрива от дълг. С безкрайните обещания на БСП за раздаване ще отидем към нови дефицити. В БСП имат икономисти, които смятат, че няма лошо дефицитът да продължи, за да се финансират повече разходи. Само че това означава допълнителен дълг“, допълни Менда Стоянова.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.