Менда Стоянова и Иван Тотев се срещнаха с арменската общност в Пловдив

Откровена и емоционална среща с арменската общност в града под тепетата имаха днес кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район "Централен" Георги Стаменов и Менда Стоянова, кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ. "Те не само служебни лица, те са наши приятели", каза пред сънародниците си архимандрит Исахак Похосян, архиерей на Арменската апостолическа православна църква в България, и приветства гостите с добре дошли.

"Хората, които живеят в Пловдив, го правят толкова магнетичен град. Много е важно, че всички заедно работим и правим така, че градът ни да е по-добър", с тези думи пък кметът Иван Тотев се обърна към присъстващите в препълнената зала. Той допълни, че основна цел на екипа му е да направи Пловдив такъв град, че хората да остават в него. "Много важно за това развитие е включването на всички общностни групи в обществения живот. През последните месеци активно работим с арменската общност и имаме планове, които ще реализираме", каза инж. Тотев и допълни, че се обсъжда идея за пешеходна връзка с Небет тепе.

Друг важен приоритет е Музеят към арменската общност да се включи в общия туристически продукт на града. "Тази колекция е национално богатство и трябва да го направим видимо, да го покажем на света", заяви кметът инж. Иван Тотев и подчерта, че цялата политика е насочена към това Пловдив да е достойна Европейска столица на културата през 2019 г.

"Плановете ни за Пловдив са много големи. С промяна на Общия устройствен план ще начертаем пътя на града през следващите 20 години, да няма земеделски земи в рамките му с оглед развитието основно в южна посока. Работим активно с бизнеса, с Тракия икономическа зона. Обновяваме инфраструктурата - нови улици, тротоари, паркове, паркинги. Разширяваме пешеходните улици и пространства - Капана, Стария град. Това, което правим е за Пловдив и пловдивчани", каза още кметът инж. Иван Тотев.

"Пловдив е индустриалната столица на България с най-много заети в промишлеността, което означава устойчива икономика. Нужни са много инвестиции и упоритост, но този, който е дошъл и е вложил, за да построи завод тук, той няма да си отида след година или две. А това е гаранция за устойчивото развитие на града", заяви кандидатът за народен представител и втора в листата на ГЕРБ Пловдив град Менда Стоянова. Тя подчерта, че полага много усилия и за развитието на Пловдив като университетски град, което е и нейна лична кауза.

Като пример в тази пос ока тя посочи обединението на пловдивските вузове за кандидатстването по програма към Министерство на образованието за изграждане на център за върхови технологии. "За да се развива градът, трябва да се развива и държавата. И убедено мога да заявя, че за последните 2 години и половина имаме видими резултати: втори по големина ръст на икономиката в ЕС - с над 3.5 %, ниска безработица - 7 % за страната и под 3% в Пловдив. Това е пътят - растеж на икономиката и заетост, което ще доведе до увеличение и на средната работна заплата", посочи Менда Стоянова. Тя бе категорична, че да продължи да се развива икономиката и да има инвеститори, трябва да има не само стабилна политическа, финансова, икономическа, но и предвидима данъчна система.

"Нашата данъчна система е справедлива и стимулираща активните, работещите хора, бизнеса и трябва да се запази", допълни Менда Стоянова. "Представител съм на Пловдив и така съм се чувствала в трите народни събрания, в които съм била. Позицията си на председател на Комисията по бюджет и финанси приемам като признание за мен и града, който представлявам", каз

а още Менда Стоянова.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле