Мениджърът на британеца: Джошуа ще се бие с Кобрата

Ще се бием с Кубрат Пулев, ако Владимир Кличко не поиска реванш“, обяви за първи път Еди Херн, мениджър на Антъни Джошуа.

Българинът е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF), но щабът на британеца засега изчаква какво решение ще вземе бившият световен шампион. В момента украинецът е на двуседмична почивка със семейството си и след това ще разкрие намеренията си.

Усещам, че Владимир иска този мач - продължи Еди Херн. - И вече разглеждам евентуална дата и място на битката. Сред възможностите са Китай, Дубай, Катар, както и „Милениум стейдиъм“ в Кардиф.

Мениджърът обясни и как Джошуа би запазил пояса на IBF, ако се бие с Кличко:

Ще помолим за отсрочка - заяви Херн. - Тя може да бъде дадена, но могат и да ни откажат. Говорих вече с Кале Зауерландер, промоутър на Пулев, с когото се познаваме добре. Ако се бием с Кличко отново, може да получим отсрочка от IBF или да опитаме да сключим сделка с българина. Но в някакъв момент ще трябва да има мач с Пулев. Дали преди Кличко или след него, но ще има.“

Джошуа победи Кличко с технически нокаут в 11-ия рунд пред 90-хиляди зрители на „Уембли“ на 29 април и си осигури титли в 3 различни версии.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт