Мениджърът на Григор Димитров: Не са му предлагали да си прави тест за COVID-19 в Задар или Белград

Георги Стоименов, мениджър на Григор Димитров, коментира изказване на бащата на Новак Джокович - Сърджан, че най-добрият български тенисист е донесъл заразата от коронавирус на демонстративната верига от турнири "Адрия къп".

"Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус. Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват.

Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия", коментира Стоименов.

Редица сръбски медии спекулираха, че Димитров е отказал два пъти да се подложи на тестове за Covid-19, а през уикенда по време на надпреварата в Задар той даде положителна проба, след което стана ясно, че са инфектирани още Новак Джокович, съпругата му Йелена и кондиционният му треньор Марко Паники, треньорът на Димитров - Кристиан Гро, както и тенисистите Виктор Троицки и Борна Чорич.

Сърджан Джокович заяви, че с поведението си Григор Димитров е нанесъл голяма вреда на Хърватия, на Сърбия и на семейство Джокович, което организира турнира.

Коментари

Задължително поле