Мениджърът на звездите Евгени Боянов: Има ревност между големите артисти

Стоянка Мутафова е царицата на смеха, но в живота е тъжна, споделя момчето до великата актриса

- Eвгени, от съвсем млад общуваш с родни звезди, попадайки в телевизия Планета. Как се случи това?

- Благодаря за интереса към мен и поканата за това интервю. В офиса на телевизия Планета попаднах случайно. Преди това имах малък стаж в БНТ, после започнах работа в новинарска телевизия, но я закриха и останах без работа - там бях режисьор на пулт и от познати научих, че търсят такъв за телевизия Планета. Отидох на интервю, одобриха ме, 4-5 месеца след това се създаде и първата българска HD телевизия „Планета HD” и тя бе поверена изцяло на мен. Седем години бях музикален редактор, координатор на програмата, занимавах се с рекламите и какво ли още не. Започнах и да пътувам с някои от певиците по участия - Глория, Тони Дачева, Мария и др.

- В Пайнер се влюбваш в една поп фолк звезда, доста по-голяма от теб. Преживя разтърсваща любов, какво ти даде тази връзка и с какви поуки си тръгна от нея?

- Това е тема, която не коментирам никога с никого, но ти си ми достатъчно близка и знаеш почти всичко за мен, даже ме издаваш (смее се). Като всяка връзка, тя ми даде някои уроци и изводи какво никога повече да не правя. Миналото не ме вълнува, всеки си носи кръста.

- Сред първите известни дами, с които си работил, е и царицата на старата градска песен Мария Петрова. Как ви срещна животът?

- Мария Петрова я харесвам от много години. Един ден се видяхме в Харманли, беше на снимки, а аз бях служебно от фирмата там. Представих й се и й предложих да работя с нея. Минаха доста години оттогава и съм щастлив, че постигнахме много успехи с нея. Наистина Мария Петрова е царицата на стария шлагер. Тя е голямата звезда в този жанр. Хората я обичат много и има защо. Рядко талантлив и коректен човек. Обичам я безкрайно много.

- Като дете си бил фен на Кичка Бодурова, впоследствие ставаш неин мениджър. Какво ти дава близкото ти общуване с нея?

- Винаги съм я харесвал много. Веднъж отидох на нейна изява, представих й се и й предложих да й подаря нов уебсайт, защото тогавашният вече не беше актуален. Тя се впечатли и така вече над 10 години работим с Кичка Бодурова. С нея съм реализирал толкова много концерти и участия, толкова спомени имаме. Тя беше тази, която бе до мен в най-тежките мигове в живота ми и аз винаги ще съм й благодарен. После стана така, че и аз бях до нея в тежък момент, така че нашето приятелство винаги се е уповавало на взаимно уважение и обич. Докато имаше къщата в София, аз имах специална стая и можех да живея там по всяко време. Пазя прекрасни спомени от онези времена, те сега се пренесоха в морските й имоти. Кичка Бодурова притежава особена харизма и заряд, а общуването с нея ми е давало и дава много. Тя е мъдър човек, преживял доста, и ме е учила на стотици неща. Отваряла е много врати с името и авторитета си.

- Кога пристига в България Кичка и каква ще е концертната й програма?

- Идва си в началото на юни, няколко дни след това е първото й участие – за празниците на река Дунав в гр. Белене. После ще има още няколко участия из страната, а кулминацията е на 16 юли във Фестивалния комплекс на Варна. Това ще е единственият й голям концерт на билети това лято. Догодина мисля, че ще запретне ръкави и ще направи нещо мащабно в София...

- От известно време си плътно ангажиран с изявите на голямата актриса Стоянка Мутафова из страната. Как дойде предложението да станеш неин мениджър?

- Тук отново намеса има Кичка Бодурова. Покани ме да я придружа на поклонението на големия актьор Никола Анастасов. Там тя се видя със Стоянка и Муки. После Стоянка предложи: „Кицо, ма, дай да те видя, да идем някъде“. Те двете се заприказваха, а Муки се заинтересува от работата ми и каза, че майка й също има нужда от такъв човек. След време ме покани у тях за сериозен разговор. Харесаха ме, нямам идея защо, аз не съм се бутал, а и не допусках, че Мутафова тепърва ще търси мениджър. Всъщност Муки ме избра да работя с майка й. Разбрах впоследствие, че доста хора са правили пътека до дома им с тази цел, но те избраха мен. За което винаги ще съм им благодарен. И на Кичка също, че ме запозна с тях.

 

 

Христо Димитров: Фолклорът ни днес е на мода

Работим с децата без никакви такси, парите ги намираме от спонсори, доволен е създателят на „Българе“

- Г-н Димитров, каква е основната цел на наградите „Златна муза“, давани от Асоциацията на хореографите в България?

- Целта на това събитие е да представим на обществото, че в България има стойностно танцово изкуство не само в областта на българския танцов фолклор, но и в другите танцови жанрове. Вече има сериозно възраждане в областта на българския танцов фолклор, има много добри продукти и в съвременния танц, държим нивото и в балета. Разбира се, дадохме номинации сред композитори, художници на костюми, педагози, хореографи, изследователи, създатели на детски танцови състави. Самите хореографи са разделени на много категории. Те са лидери в своите танцови формации, свикнали да водят. Бих казал, че са едни войводи, водачи.

- Как ви помага Асоциацията на хореографите?

- Идеята е да се вдигне като цяло имиджът на хореографите в България, да обменяме информация помежду си, да видим какво е нивото на всеки състав, развива ли се. С това да си помагаме, защото се забелязва, че в танцовото изкуство има симбиоза между различните жанрове. В балета се включва фолклор, модерното танцово изкуство също е свързано с фолклора. Всеки от хореографите, които членуват при нас, трябва да знае какво правят останалите, всеки докъде е стигнал.

- Предстои ви фолклорен фестивал в Кранево в началото на юни, тази година какво включва той?

- За фестивала в Кранево предвиждаме да се учим на различни танци - това е явление в българската хореография, което обединява всички танцови жанрове. За хореографите бих казал, че тези хора са по-странни като колеги, живеят в свой собствен свят, някои, като занимаващите се с хип-хоп, са сякаш извънземни. Но те са сред нас. На фона на разединението, което сме свикнали да виждаме, това е едно обединение на лидери в областта на нашето танцово изкуство. И то ще се случи в Кранево.

- От какво се ръководи основно комисията, която награждава отличените в танцовото изкуство?

- Комисията и гласуването става на съвсем демократичен принцип. Всеки има право на един глас, с тайно гласуване, като всичко до последно се пази в тайна до обявяването. Опитваме се да оценим хореографа, не изпълнението, особено в детското танцово изкуство. Виждам какъв е замисълът на хореографа, произведението като стил, характер, най-вече като въздействие върху публиката. Лично моят критерий е такъв. Не разбирам от балетно изкуство, завършил съм фолклорна хореография, там учим балет много малко, даже го танцуваме, колкото и смешно да изглежда. Но ние няма как да сме експерти в тази област, там оценяваме нещата чисто интуитивно. По въздействието на самия танц ние можем да изкажем нашето предпочитание за едно или друго произведение. Около 150 са членовете на асоциацията, те всички имат право на глас в категориите.

- Какъв беше акцентът на тазгодишните награди „Златна муза“?

- Целта ни е да вдигнем танцовото изкуство на нова платформа, с ново място в културния живот на България. Но предимно да покажем децата, да инвестираме бъдещите си усилия в тяхното обучение, да им даваме предимство.

- Вие лично какво правите в тази посока?

- Стартирахме детски самодеен колектив към Ансамбъл „Българе“, на който вече казваме „Малките българе“. При нас децата изучават танците по методологията, по системата на „Българе“, т.е. те не се вземат като самодейци, а ние инвестираме в тези деца като бъдещи утвърдени танцьори. Не взимаме пари за обучението им, те не са източник на приходи. Работим с децата без никакви такси, парите ги намираме от спонсори. Искаме да поставим детското танцово изкуство на ново ниво. А те вече са просто невероятни танцьори! Приемът е с подбор, всяко може да идва да играе, но трябва да има данни, т.е. избираме ги.

 

И ОЩЕ

* Цвети Пиронкова пръска сексапил на Малдивите

* Алекс Сърчаджиева има страх от самолети

* Азис тръгна по стъпките на Мадона

* Криско показа бременната си любима

* Историите на Здравка Евтимова лекуват рани

* Кайли Дженър иска още деца от Травис Скот

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 8 МАЙ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл