Мерилин Монро ляга под ножа за хубост

Мерилин Монро

И през миналия век холивудски звезди ваят лица с пластика

Рудолф Валентино променя формата на ушите си

За да останат вечно млади, много звезди са готови на всичко и често лягат под скалпела на пластичния хирург и тази тенденция не е от днес. До тези услуги са опирали не малко холивудски знаменитости и от миналия век, при това не само дами, но и господа.

Мерилин Монро

Все още се водят активни дискусии за естествеността на красотата на Мерилин. Самата актриса никога не е говорила по темата. Въпреки това, години след смъртта ѝ, обществеността разбира, че тя е прибягвала до хирургическа интервенция. През 2010 г. медицински документи на холивудската легенда, които преди това са принадлежали на пластичния хирург на актрисата - Майкъл Гудуин, бяха изложени на търг. Именно те доказаха, че лекарят е редуцирал носа на звездата, въпреки че по това време подобна интервенция е била много опасна. Той променя и формата на брадичката ѝ през 50-те години с помощта на имплант. Малко преди смъртта си актрисата се консултира с хирург, притеснена, че брадичката ѝ отново губи форма: време е да я “ремонтира”.

Марлене Дитрих

Феновете се питаха дали подчертаните скули на Марлене Дитрих са ѝ дадени от Бог? Осветлението и гримът вършат работа, разбира се, но според слуховете Дитрих стигнала до пластичен хирург, за да постигне тези хлътнали бузи. Самата звезда никога не е признавала и за извършената стоматологична операция, но снимките преди и след това говорят сами за себе си.

Елизабет Тейлър

Елизабет Тейлър прави първата си операция, когато е на 20 години - тогава тя промени формата на носа си. Актрисата се консултира със същия лекар, който е оперирал Натали Ууд и Мерилин Монро. Това е написано за пръв път от биографа на Майкъл Джексън - Дж. Ранди Тараборели, автор и на биографията на легендата на световното кино. Той разкрива тайните на красотата на актрисата и как пластичните хирурзи са работили върху външния ѝ вид и къде точно скалпелите им са коригирали чертите на лицето на Тейлър.

За първи път тя се обръща към пластичните хирурзи, когато шефовете на MGM смятат, че носът ѝ е твърде широк, твърди Тараборели.

Според него, тя се е подложила и на кръгов лифтинг (тогава лекарите рядко са предприемали тази операция, но Елизабет не се е страхувала), липосукция и операция за повдигане на клепачите.

Рита Хейуърт

Секссимволът на Холивуд от 40-те години не винаги е била страстната червенокосата красавица, която помним от филмите. Косата на звездата е била тъмна, челото ниско, а кожата по-тъмна - все пак Рита е с испански корени. За да изглежда като истинска холивудска звезда и да отговаря на стандартите на времето, с помощта на електролиза - една болезнена процедура - челото ѝ стана по-високо, като всеки космен фоликул е изгорен до корен, като курсът продължава цяла година. След това боядиса косата си в огнено червено и избелва кожата си. Това е цената, която тя трябва да плати, за да се превърне в истинска холивудска знаменитост.

Джоан Крофорд

В Холивуд се носят легенди за тайните на красотата на звездата. Казват, че тя непрекъснато дъвчела дъвка, за да укрепи мускулите на лицето си и да го поддържа гладко и тонизирано. Актрисата играе аеробиката, вдига гири, плува и практикува джогинг. А когато се появяват първите бръчици, звездата прави лифтинг и блефаропластика, за което хвърля 10 хиляди долара. “Мисля, че актьорската ми кариера се основаваше на това как изглеждам, а не на истинските ми способности. Хората не искат да виждат как една красива жена остарява”, признава Джоан Крофорд в интервю след операция през 1953 г. и допълва: “Лицето и гърдите ми са нови, но дупето е същото!”

Мери Пикфорд

Нейната история може би се превърна в една от най-трагичните, които се случиха със звездите от стария Холивуд. През 20-те години Мери е звезда на немия филм и всичко върви добре. Тя обаче се притеснява от преждевременното остаряване и, според “The Sun”, решава да направи фейслифт, когато е на около 35 години. След операцията бръчките се изглаждат, но изражението на лицето е като замръзнало, тя не можеше да се усмихне и предаде повечето човешки емоции. По време на процедурата лекарят е повредил лицевия є нерв. Това в крайна сметка слага край на кариерата ѝ.

Не само жени лягат под ножа, за да успеят в Холивуд. Рудолф Валентино, звезда на немия филм, си правил пластична операция, за да промени формата на ушите си, Дийн Мартин стеснява ноздрите си, а Бърт Ланкастър се решава на няколко операции: променя формата на скулите, зъбите си и т. н.

Коментари

Задължително поле