Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

409 изборни секции са разкрити във Великотърновско, допълнителни ще има в двата корпуса на областната болница 238 хиляди бюлетини са доставени за Великотърновски избирателен район

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Жан-Клод Юнкер не можел да си представи, че Ангела Меркел ще изчезне от политическата сцена след като приключи мандатът й като канцлер.

Шефът на ЕК очаква намеса в евровота

Жан-Клод Юнкер не можел да си представи, че Ангела Меркел ще изчезне от политическата сцена след като приключи мандатът й като канцлер.

Канцлерката Ангела Меркел е “високо квалифицирана” и заслужава да заеме топ пост в Евросъюза, когато се оттегли от поста начело на кабинета в Берлин. Такова мнение изрази шефът на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер в интервю за германската медийна група “Функе”, предаде “Политико”.

В разговора Юнкер, чийто мандат начело на ЕК приключва през есента, сподели, че не може да си представи Меркел да изчезне от политическата сцена.

“Тя е не просто уважавана личност, а произведение на изкуството”, смята Юнкер.

Той обаче не бе толкова ласкав по отношение на френския президент Еманюел Макрон, основно заради неговия отказ да подкрепи система за “водещи кандидати” за шефове на ЕК на отделните политически семейства в Европа. “Една от причините за кризата ся доверието към политиката е именно фактът, че това, което е обещано преди избори, не е това, което се прави след тях”, каза Юнкер в защита на издигането на водещи кандидати. И продължи с критикити: “Либералите, към които принадлежи Еманюел Макрон, не успяха да се обединят около водещ кандидат и издигнаха 9 такива. Още сега мога да кажа със сигурност – няма да има 9 либерали начело на ЕК”.

Юнкер изрази и загриженост за опити да се повлияе чрез фалшиви новини на изхода от вота за ЕП през май, но не само извън ЕС, а и от евродържави.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. Меркел наистина е произведение на изкуството.

  Защото трудно може обикновена баба да докара в Европа 1.5 млн. ислямски командоси и след това да разпорежда пръсването им из Европа, за да се създадат повече ислямски общности в християнска Европа.

  Защото трудно може обикновена баба да натрапвa non stop „равенство между половете“, така да създава умишлено семейни битки за лидерство между равните джендъри, битки – водещи до бързи разводи – преди да са народили деца, а след това да компенсира умишления демографски срив с прием на ислямски командоси.

  Защото трудно може обикновена баба да натрапва с години джендеросване на мъжете докато станат либерални кастрати от неизвестен пол – кротки, нежни и по женски наивни и добри, а след това да иска да прави армия за защита на Европа, за която не може да намери мъже, освен джендъри!?

 2. Това е шуробаджанащина . Нямат намерение да си тръгват и ще продължават да тегнат над европейските народи.

  1. Eстествено – демокрацията е безнаказана шуробаджинащина. Цветанов ясно го каза.

 3. Меркел е еврейка (дъщеря на еврейката Herlind Jentzsch и на полуевреина Horst Kazmierczak, който през 1930г. се прекръства на Kasner, за да не личи еврейският му произход). За нея не е важен интересът на Германия и християнска Европа, а интересът на Израел. Израел няма интерес Европа да има силна армия и да си пази границите. Ако Европа имаше силна армия, Меркел нямаше да може да се изгаври с Европа и да отвори границите й за негри и мюсюлмани. С нейна помощ Израел пренесе ада от Близкия изток в Европа и тук започнаха да гърмят атентати като в Израел. Меркел подкрепи престъпния план на Израел да обезлюди Сирия за себе си, боеспособните й мъже да бъдат преселени в Европа под формата на бежанска вълна, Меркел да отвори границите уж от хуманност, а бандитската държава Израел да плячкоса ресурсите на арабския свят и да се разшири териториално. Меркел направи така, че Германия и Европа да платят тази сметка. Днешният терор насред Европа ни е подарък от Израел, Сорос и Меркел – именно евреите ни сложиха това мюсюлманско въже на врата, с намерението да предизвикат разорението на Европа като променят населението й, а стабилните богати християнски държави с монолитен етнос да останат в миналото. Ако Европа имаше силна армия, Меркел никога нямаше да може да извърши безнаказано това престъпление срещу Европа. ЕС има проблем, защото Германия има канцлер, който мрази Германия и Европа.

 4. След изборите ще видим дали е прав или заедно ще изтекат в помийната яма на историята…

 5. Произведение на изкуството-главно действащо лице в съсипването на Европа!Да отива в музея на историята!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.