Меркел призова мюсюлманският свят да се противопостави на тероризма

Снимка: Архив

Ислямът не е източник на тероризъм, а ислямските учени и мюсюлманските държави трябва да изкажат позиция против фундаменталистите. Това призова германският канцлер Ангела Меркел по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Меркел подчерта важността от близко сътрудничество с мюсюлманските държави с цел побеждаване на международния тероризъм и на екстремистките групировки „Ислямска държава“ и „Боко Харам“.

„Смятам, че тези държави най-напред и преди всичко трябва да дадат своя принос. Тъй като само по този начин ние можем да убедим хората, че ислямът не е източник на тероризъм. Източникът е погрешно разбрания ислям“, обясни канцлерът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Преди да поучава, урoдливият диктатор меркел да признае, че германския обор е източник на пoквара във всяко едно отношение…

  2. Госпожа Меркел пак обърна палачинката. Още малко и ще приеме исляма като национален в Германия. Дали там не идват пари от Изтока,петролни пари?

    1. Диктаторът меркел слугува на големия капитал, който не иска народ защитаващ интересите си, а евтино стадо безродни говеда.

  3. Тази не спря да върши и говори глупости ! Та мюсюлманите винаги критикуват извършителите на атентати , а атентаторите са все мюсюлмани и явно някой ги учи на джихад. Дали не са техните имами ? А тъпите европейски лидери приемат БЕЗУСЛОВНО всички нелегални мигранти мюсюлмани с добре дошли ! А трябва да се приемат ако искат да се заселят и живеят в Европа за постоянно , трябва да им се поставят условия- смяна на религия и име , усвояване на език и професия като минимум гаранция да се интегрират ! Иначе да бъдат така добри да си потърсят място където живеят мюсюлмани !

    1. „Дали не са техните имами ? “ – а дали не са западните служби и говежди държави, които създават, насърчават и обучават и въоръжават „борци за свобода и демокрация“?!

Отговорете