Месец на европредседателството в Шумен

Дните до 27 април Община Шумен обяви за Месец на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Кметството реализира инициативата съвместно с ШУ “Еп.К.Преславски” и обществения посредник Иван Капралов.

По повода е обявен конкурс за ученическо есе на тема „България в Европа или европеец ли съм". Текстът трябва е до 1000 думи. От общинската администрация вече са изпратили писма до ръководствата на всички средни училища в града с покана да се включат ученици от 9-ти до 12-ти клас. Всяко училище ще избере три от най-добрите творби, които ще бъдат изпратени до 17 часа на 12 април на електронен адрес: web@shumen.bg

На 18 април от 10 часа в заседателната зала на Общинския съвет ще се проведе информационен семинар “Българското председателство на Съвета на Европейския съюз“, в който ще участват представители на Ученическия парламент, Общинския младежки съвет, Клуб "Дебати" и по трима ученици от всички средни училища в града. По време на срещата ще бъдат представени и наградени три от най-добрите ученически есета.

През месеца на българското европредседателство в Шумен е организиран и фотоконкурс на тема „Европа в Шумен“ за снимки на сгради, места, екстериори, импресии, които внушават усещането за принадлежност към европейското културно пространство. От всяко училище се очакват по десет снимки в срок до 20 април в дигитален формат на електронен адрес web@shumen.bg В конкурса освен ученици, могат да се включат студенти и младежки организации. Жури ще отличи най-добрите творби, които ще бъдат публикувани на сайта на Община Шумен и на сайта на Медийния център на Шуменския университет.

На 25 април от 10 часа в 309-та аудитория „Боян Пенев“ в Ректората на ШУ „Еп.К.Преславски“ ще се проведе дискусия “Пръв сред равни – Ние и Европейския съюз“, в която отново ще участват представители от Ученическия парламент, Общинския младежки съвет, Клуб Дебати, по трима ученици от всички средни училища в града и студенти. Водещ на дискусията ще бъде доц. д-р. Юрий Проданов. По време на срещата ще бъдат представени и наградени най-добрите фотографии.

Коментари

Задължително поле