До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

АБВ-Младежи настояха за сваляне на санкциите срещу Русия

Хиляди ще подкрепят инициативата на Столична община за отказ от лични автомобили в Деня за по-чист въздух

Месец след грабеж на учителки, трима отиват на съд

Снимка: Архив

Двама опасни рецидивисти и техен непълнолетен съдружник отиват на съд месец след като ограбиха дома на учителки от Шумен и им нанесоха телесни повреди. Окръжната прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Радослав И., Стефан М. и 17-годишния Станимир С. за грабеж, придружен с телесна повреда и проникване в чуждо жилище нощем, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

На 3 януари тримата решили да влязат в дома на възрастна жена, за която имали информация, че държи много пари и злато. Пред нароченото жилище обаче преценили, че има риск да бъдат заловени, отказали се и се насочили към дом на ул.„Шуменска крепост“. Стефан знаел, че в къщата живее възрастна жена – 80-годишната математичка Бонка. Къщата била обитавана и от дъщеря й, детска учителща и нейните две момичета.

Апашите открили стълба, с която успели да проникнат на терасата на втория етаж и оттам стигнали до жилището. Стефан намерил дървена тояга в коридора. Шумът накарал възрастната жена да излезе от стаята и да провери какво се случва, а грабителите я засипали с удари по тялото. Дъщеря й се втурнала да помага и също била бита. Както „Труд“ писа, нападателите крещяли, че това е обиск от страна на полицията. Внучките не смеели да мръднат от страх. Като не намерили ценни вещи при тараша, нападателите взели мобилен телефон, сребърни накити и напуснали дома.

Двете жени са с множество травматични увреждания, счупени носни кости и челюст, контузия на мозъка, хематоми. По лицето на едната е открит отпечатък от подметката на на един от нападателите.
24-годишният Радослав Иванов е осъждан 5 пъти. Последната присъда изтърпял на 19 май м.г. 20-годишният Стефан е излязъл от затвора на 15 юни м.г. и е съден 9 пъти. И тримата са в ареста. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.