На 25 юни 2018 да почерпят

Като на кино дойде Megane RS Най-бързият модел на Renault завива с четирите колела

Трансферът на Недялков – буря в чаша вода

Да твориш цветя от вафлена хартия Майсторката Петя Шмарова провежда обучения във Великобритания, Белгия, Сингапур

По-смъртоносно от болестите и войните

Принц Уилям пристигна в Йордания

Бесарабски младежи възраждат историята с народни носии Вадят грижливо пазените дрехи от сандъците на бабите

7 задържани след сблъсъците в Ботевград

Иван Лечев пред “Труд”: Смених алкохола с домашна ракия Не ми се иска синът ми да стане музикант

Райън Гослинг играе Нийл Армстронг Режисьор е Деймиън Шазел

Изобилие от събития съпътства най-очаквания музикален фестивал – “Francofolies.Blagoevgrad”

Япония и Сенегал не се биха в трилър с 4 гола

Бежански лагери извън ЕС иска Борисов България е против позицията на Европа за връщане на преселници в държавите на първа регистрация

Премиерът Борисов: България получи поздравления за активната работа по въпроса с миграцията

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 25 юни 2018

Месечна прогноза на Алена

Месечна прогноза

През януари ще се наложи, искаме или не, да творим нова карма заради противопоставянето ни на кармичните изисквания, нашите лични, в политически аспект и свързаните с България. Трудностите са предизвикателство, което можем да преодоляваме с неподозирана лекота, стига да сме дейни, да сме творци на Съдбата си и да не стоим в пасивно очакване някой да ни дари мечтаните блага, което няма да се случи. Време е да създадем нови отношения, да загърбим част от старите и отживели времето си, особено ако са във вреда на България. Интуицията и разумът ще ни направляват. През този месец са възможни крайни действия към хора, които грабиха от държавата за лично благо с вярата, че са неуязвими.
В годината на Луната те неочаквано за обществото ще получат своето възмездие по един или друг начин, съгласно законите на кармата и незримия свят, а трудностите, дори за държавата, които са създавали, ще се стоварят върху тях самите. Правосъдието за делата им е едната страна на разплатата, другата е натрупването на грехове в дните им и липсата на желание, помисъл, дори мимолетен опит да поправят стореното. Няма да им е възможно отново да се скрият и да се обградят с платени поддръжници, които ще отричат истината и ще доказват как черното е бяло. Няма да липсват разочарования заради обвързване с неподходящи делови или интимни партньори. Причината е в липса на правилна преценка за хората, които допускаме до себе си и им се доверяваме, без да сме ги опознали. Необмислените думи се помнят и през януари ще са за пореден път причина за конфликт и мълниеносно приключване на дипломатически и междуличностни отношения. Политиците ни са длъжни да бъдат в час с международните и най-вече с европейските изисквания и със случващото се на планетата, дори и в отдалечените, спрямо България, райони, защото не се знае дали няма да сме потърпевши.

Продължава да важи предупреждението за не малко от българите зад граница – длъжни са да узаконят престоя си, въпреки че както те, така и част от живеещите в България, ще предпочетат да се жалят от злата си Съдба, вместо да бъдат нейни творци за по-добрия си живот. Трудностите през януари са особено тежки за хората с нестабилна психика или изпадналите в отчаяние, готови да посегнат на живота си. За съжаление Луната не им пречи да го сторят. Още от януари сме заплашени от наводнения. Нека не разчитаме, че Създателят ще отклони буйните придошли води и ще ни предпази от природни бедствия, след като самите ние проявяваме безотговорност и безхаберие.

Сатурнова криза в любовта

В празничния уют, веселба, пътешествие очакваме любовта да пламти до изпепеляване, до разболяване, да се събуди дори там, където отдавна е в селенията на летаргичния сън и безразличието властва в делника на семейните партньори, просто партньори или за пред хората приятели споделящи едно легло. Очакваме или поне се надяваме, че ако не на тези празници, на следващите тръпката на влюбената нега може да ни споходи. Очакваме, но българският незнаен “астролог” е измислил понятие, с което обяснява любовните неблагополучия на всеки жалещ се от партньорско неразбирателство в личните отношения.

В българското публично и интернет пространство от няколко години битува понятието “сатурнова криза”, което плаши търсещите отговор на неволите в личния си живот. Защо след като са вменили страховито значение на познатото астрологично знание “Сатурнова дупка” което не само стряска, а и подтиква хората да се оправдават с него целогодишно – чувала съм откровението “Цяла година съм в Сатурнова дупка”, да си нямаме и сатурнова криза. Колко продължава един Бог знае, а и той може да не знае. Двукраките обитатели на планетата Земя са странни творения на Създателя и на майката Вселена и в някои от тях очевидно има някакъв бъг, все търсят вината за несгодите си в околните, а за нас, българите това си е обичайно душевно състояние. Може и да не вярваме в астрологията, но защо и планетите да не са удобното оправдание за незнанието на един или друг лаик, представящ се за астролог. Според една “астроложка” говореща в угода на някои наши сънародници и политици, Меркурий е, цитирам: “…планета без значение, малка ,дребна, планета, да се концентрираме върху тежките”. Права е жената. Меркурий е лек като перце пред Сатурн, а след като Сатурн тежи значи прави и кризи и дупки – капани копае по пътя ни. А сега – сериозно!

Ще изненадам неприятно любителите на страховитите астрологични тълкувания, че Сатурн дори и когато прекосява определени домове от звездната ни карта, не е причина за драмите в личен план. От известно време планетата си завоюва заедно с ретроградния Меркурий едно от първите места като виновник за какво ли не, тълкуват се сатурновите цикли, вторачват се знаещи и нищо незнаещи в транзитите на Сатурн, но дори и да бъде разчетено нейното влияние отговор как питащия да си реши проблемите няма. Или ако го има е половинчат и още по-объркващ, например да чака следващия Сатурнов цикъл след 29-32 години. Не е зле като съвет, защото ако питащия е на 60 години ще доживее до 400 без усилие, защото ще е любопитен как ще го повлиява Сатурн при всеки негов личен цикъл, пък и новости към науката астрология може да добави.

Чета астрологични твърдения, които “тълкуват” неблагополучията на млада жена в партньорски план, тълкувания които са пример за изключително сериозната и даже непоправима вреда, нанасяна от консултацията или съветът, даден от недобре усвоил науката астрология, за да не кажа – лаик, но професионален астролог. За съжаление този тип вреда още дълго време ще битува в българското общество, защото у нас все още не съществува астрологична организация от заклети астролози, оторизирана да изпитва кандидат-астролозите, преди да им дава разрешение да практикуват. У нас всеки учил-недоучил, прочел някоя и друга книжка, кликал на воля в интернет вече е готов да властва над Съдбата на хората. Егото на повечето самоуки астролози и нумеролози, някои от които твърдят, че се занимават с тези науки едва ли не от преди първата си глътка въздух е толкова изявено, че даже и за миг не им хрумва да се замислят дали със знанията си, които граничат с незнание не вредят на клиента си и не товарят и собствената си карма. Такава помисъл няма.

Признавам си, не бих могла да допусна че и най-най-посредственият астролог ще си позволи да измисля понятия. Но знам ли? Хората, които малко знаят, много фантазират, иначе как да направят впечатление.
Да стъпим на здрава почва. Сатурнова криза в астрологията не съществува и няма нищо общо със Сатурновата дупка. Сатурнова дупка е този период от тридесет дни преди рождения ден и десет след него общовалиден за всеки човек. Може да има усещане за дискомфорт, нервност или умора, даже увеличен апетит, но Сатурновата дупка не вреди. Да, през такъв период човек по-лесно избухва и би могъл да се дразни от дреболии, но в никой случай не бива да си внушаваме житейски кризи заради Сатурн.

Вероятно ще разочаровам и астролозите, които плашат с тълкуването на неаспектирани планети, в този случай Слънцето, защото в хиляди хороскопи то не е аспектирано. Липсата на аспект на Слънцето към някоя планета не е изключение, а обичайна астрологична даденост. Ето защо повод за уплах и за въпроса защо Космосът е наказал някого с липсата на аспекти при Слънцето няма…. но е добре да бъде направена допълнителна проверка от друг астролог, защото “неаспектираното” Слънце може да се окаже аспектирано.
Причината за неразбирателството с партньор или партньорка и с начина на поведение към хората не е в нечие Слънце, нито в положението на Сатурн.

Първата причина за конфликтите при една двойка, най-често срещаната е, че единия или двамата партньори имат Съдбовна забрана за брак. Чрез скандалите, ако са ежедневие, а не инцидентна рядкост Съдбата дава знак, че е добре да се разделят, защото няма да са щастливи заедно или да се съберат, след като забраната отпадне. Наистина много хора в такъв период сключват прибързан брак, няма да коментираме причините, след което обикновено се развеждат. При други характерът сам прави така, че да отблъсква неподходящите партньори и да не позволява прескачането на една граница, след която връщането е невъзможно.

Когато някой иска от нас да се променяме, за да паснем на неговия характер, защото ни бил обичал, това е знак, че трябва бързо да бягаме от този човек. Раздялата ще е нашето спасение.

Всички ние се раждаме с ясно изразени и непроменяеми характеристики в звездната ни карта. Те са и положителни, и отрицателни, а ние избираме кои да потиснем и кои да изявим. Промяна на характера ни обаче е невъзможна, защото това означава да променим датата и часа си на раждане, а едно бебе два пъти от майчината утроба не може да излезе. Единствено възможно е да правим компромиси, но до определената отново от характера ни граница. Затова и всички ние търсим подходящия партньор за себе си и Съдбата ни налага забрани, за да срещнем точно този единствен подходящ за нас партньор, а не да се разминем, защото не е възможно ние да се променим във вреда на своята същност, за да угодим на някого.

Затова когато ви обясняват проблемите във вашите лични, интимни, партньорски отношения с несъществуваща в световния астрологичен мир “сатурнова криза” не вярвайте на нищо, което чувате. Не се депресирайте и от “неаспектираното си Слънце”.

Любовта е неподвластна на астрологични аспекти сърдечна и душевна нирвана. А за разбирателство с човека до вас, ако любовта ви е събрала отдавна или неотдавна, първо питайте Съдбовната си забрана за брак.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.