Меси вкара гол №6000 за „Барса“

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates a goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match Real Sociedad vs FC Barcelona at the Anoeta stadium in San Sebastian on February 12, 2014. AFP PHOTO / RAFA RIVAS

Изминаха девет години, откакто Лионел Меси вкара гол №5000 в историята на „Барселона“ в Примера дивисион. Сега дойде ред идолът да забие и гол №6000!

За първи път като титулярен капитан Меси изстреля „Барса“ към победен старт на сезона – 3:0 над „Алавес“. Шампионите се мъчиха цели 64 минути на „Камп Ноу“. Но когато нещата не вървят, идва Меси. Пряк свободен удар, брилянтно изпълнение и 1:0! И това не бе всичко с марка Меси. В последната секунда на мача аржентинецът добави и третия гол за „Барса“. Преди него втория отбеляза най-скъпият футболист в историята на клуба Филипе Коутиньо.

Меси вече има 15 поредни сезона с поне един гол в Примера. През първото полувреме срещу „Алавес“ капитанът изстреля още една бомба от фаул, която обаче срещна гредата.

Ние сме щастливци, че живеем в ерата, в която Лео играе футбол – възкликна Ернесто Валверде, треньорът на „Барса“. - Той никога не се проваля, когато трябва да ни изненада или да ни помогне в труден момент.“

Барселона“ се отказа от идеята да привлича Пол Погба от „Манчестър Юнайтед“ до края на трансферния прозорец. Каталунците са решили да направя копие на привличането на Коутиньо от „Ливърпул“. И тогава англичаните не го пускаха, но през зимата нямаха избор. Сега Погба иска да иде в „Барса“, но „Манчестър Юнайтед“ се дърпа. На „Камп Ноу“ очакват проблемите на французина с Жозе Моуриньо да се задълбочат в следващите месеци и през януари новият световен шампион да стане техен.

Виляреал“ стартира тежко новата кампания с домакинска загуба 1:2 от „Реал Сосиедад“. „Селта“ и „Еспаньол“ пък завършиха 1:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят