Меси доказа - Гуардиола не е гениален

Той изглеждаше като човек, който седи пред опожарената си къща. С ясното съзнание, че сам е забравил тостера включен.“

Цитатът е от в. "Дейли мейл", а лирическият герой е Пеп Гуардиола след поражението на неговия "Манчестър Сити" с 0:4 от бившия му тим "Барселона". Второто завръщане на Пеп в неговия дом отново стана кошмар - след 0:3 с "Байерн" на „Камп Ноу“ през 2013-а.

А дяволът за Гуардиола е ангел за Каталуня. Казва се Лео Меси. В трите мача срещу бившия си треньор аржентинецът вкара 5 пъти и подаде за още две попадения.

Сега гениалният аржентинец заби хеттрик и асистира за четвъртия гол на Неймар. Само през този сезон в Шампионската лига Меси вкарва по веднъж на 45 минути - в 3 мача има 6 попадения. Вече 37 пъти Лео е ликувал с хеттрик за "Барса". Срещу английски отбори в 15 двубоя той е забил 16 гола.

През този сезон Шампионската лига очевидно отново ще е арена на вечния дуел - Меси срещу Роналдо. Португалецът има 95 попадения в 130 мача, а Лео е с 89 от 108 двубоя.

Испания се превръща в проклятие за Гуардиола. Три пъти с "Байерн" той игра полуфинал в Шампионската лига - 0:3 от "Барса", два пъти по 0:1 от "Реал" и "Атлетико".

"Благодарим ти, Лео!", написа каталунският в."Спорт". "Пеп вече не е гениален. Неуспехите му в Германия и Англия показват, че е печелил в Шампионската лига само заради Меси", добавя в."Мундо Депортиво". "Преди следващия мач на "Камп Ноу" Гуардиола трябва да си вземе болничен", обобщава в. "Ел Конфеденсиал".

След края Меси взе топката за спомен. И я показа на феновете заедно с партньорите си в атаката Неймар и Луис Суарес. "За Лео няма значение дали е на сто или на десет процента готов - каза съотборникът му Жерар Пике. - Едва втори мач игра след контузията и беше най-добрият."

Гуардиола започна да слуша сериозни критики на Острова. Загубата е най-голямата в кариерата му. А "Сити" вече е без победа в 4 поредни двубоя във всички турнири. Само през лятото Пеп купи 10 нови, трима от които са за по над 50 милиона паунда. Освен всичко, странно Гуардиола остави на „Камп Ноу“ на пейката най-добрия си нападател - Серхио Агуеро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят