Меси си тръгва без пари от „Барса“

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi walks on the pitch at the end of the UEFA Champions League quarter-final second leg football match FC Barcelona vs Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 19, 2017. The game ended with a draw and Juventus is qualified for the semis. / AFP PHOTO / PAU BARRENA

 

Лионел Меси може да си тръгне от „Барселона“ без пари. Този кошмарен за клуба сценарий ще се развие при евентуална политическа независимост на Каталуния, разкри вестник „Мундо Депортиво“. Според изданието в новия договор на мегазвездата, парафиран в края на ноември, е заложена специална клауза. През изминалата година на територията на района се проведе референдум, а местното население пожела отцепване от Испания.

„Мундо Депортиво“ все пак допълва, че дори и при обявяване на независимост Меси ще остане в тима, ако „Барселона“ продължи да играе в едно от първенствата на Испания, Англия, Германия или Франция.

Иначе каталунците завършиха 1:1 със „Селта“ в първи мач от 1/4-финалната фаза за купата на Краля. Двубоят ще се запомни със завръщането в игра на Осман Дембеле, най-скъпото попълнение в историята на „червено-сините“. Французинът игра за последно през септември, когато нарани подколянното сухожилие в мач с „Хетафе“ (2:1). Оттогава изминаха 111 дни. Нападателят влезе в заключителната част на срещата с тима от Виго, когато вече бяха паднали попаденията. Резултатът бе открит от Хосе Арнаис за гостите, а още преди почивката Систо вкара за 1:1.

В деня след срещата стана ясно, че ръководството на „Барселона“ е вдигнало офертата за Фелипе Коутиньо на 160 млн. евро в опит да затворят трансфера възможно най-скоро. 120 от тях ще бъдат платени при подписването, а останалата част ще влязат в касата на „Ливърпул“ под формата на бонуси.

Сделка се подготвя и на „Сантяго Бернабеу“, където шампионът на Испания вече се оглежда за нов нападател. За целта наставникът Зинедин Зидан и президентът Флорентино Перес вече са обсъдили възможните варианти. А те са сведени до два – Мауро Икарди от „Интер“ и Алексис Санчес от „Арсенал“. Иначе „белия балет“ не срещна съпротива при визитата на „Нумансия“ за купата и спечели с 3:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят