Меси спечелил 8 трофея повече от Роналдо

Лионел Меси е спечелил 8 трофея повече от Кристиано Роналдо във времето, в което двамата са съперници на испанска земя. Португалецът пристигна в "Реал" през май 2009 година. За това време Роналдо е вдигнал 15 трофея, а Меси 23. Това стана факт, след като "Барселона" триумфира с купата на краля след разгром с 5:0 над "Севиля".

Аржентинецът завоюва пета титла в турнира, има още толкова като първенец с "Барселона" в Примера дивисион, две от Шампионската лига (откакто Роналдо е в Испания), пет суперкупи на Испания и три на Европа, както и хеттрик от трофеи от световното клубно първенство.

Постиженията на Роналдо също впечатляват въпреки по-малкия им брой. С екипа на "Реал" е триумфирал три пъти в Шампионската лига, два в Примера дивисион, спечелил е две купи на краля, три суперкупи на Европа и две на Испания, както и три титли от световното клубно първенство.

До края на сезона Меси и Роналдо имат шанс да прибавят по още едно отличие. "Барселона" е почти сигурен шампион на Испания. "Реал" пък е на полуфинал в Шампионската лига, турнир, който печели неизменно в последните две години.

А купата, която завоюва "Барселона" срещу "Севиля", ще е от последните във визитката на Андрес Иниеста с екипа на каталунците. 33-годишният халф дори вкара гол и се разплака при смяната си в края на мача.

"Следващата седмица ще обявя моето бъдеще", каза техничарят.

Очаква се Иниеста да премине в друг клуб през лятото, най-вероятно в Китай. Шансове да прекрати славната си кариера също не са малки.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят