Меси счупи собствен рекорд

Нищо ново в Примера дивисон. Лионел Меси подобри пореден рекорд. Този път свой собствен. Аржентинецът реализира 4 попадения при успеха над „Ейбар“ с 6:1 в срещата от 5 кръг на Примера дивисион и вече има 9 гола за първенство. По този начин мегазвездата на „каталунците“ подобри собственото си постижение от сезон 2011/12, когато след първите 5 мача в Испания бе опънал противниковата мрежа 8 пъти.

По този начин 30-годишният играч направи най-силният си старт в своята кариера на „Камп Ноу“, а неговият тим продължава безпогрешното си представяне с 5 победи от 5 мача.

Освен това Меси дръпна с 9 гола в негласната надпревара с Кристиано Роналдо от „Реал“ (Мадрид) за голмайстор на Ла Лига. Причината за голямата преднина на аржентинеца е тежкото наказание от 5 срещи, което изтърпя европейският шампион с Португалия от 2016. То изтече през уикенда и снощи Кристиано се завърна в игра за „белия балет“ в срещата от междинния кръг с „Бетис“.

„Ейбар“ е смел отбор – призна след убедителният успех Ернесто Валверде, треньор на „Барселона“. - Резултатът е голям, но в действителност не беше толкова лесно.“

Наставникът призна, че Лионел Меси е най-интелигентният футболист, който някога е тренирал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят