Меси със сериозни претенции към "Барса" за новия договор

Голямата звезда на "Барселона" Лионел Меси е поставил определени условия, при които е склонен да подпише нов договор с клуба. Те имат за цел да убедят петкратния носител на Златната топка, че клубът ще гарантира стабилност по отношение състава на първия тим.

Настоящият контракт на Меси с "Барса" изтича през лятото на 2018 година, като „блаугранас“ неведнъж подчертаха, че желаят да задържат своята легенда. Според „Мундо Депортиво“ 29-годишният нападател няма нищо против да остане в клуба за по-дълъг период, стига претенциите му да бъдат удовлетворени. Те обаче съвсем не опират само до увеличаване на заплатата.

Първото желание на Меси е бордът да го убеди, че започна нов дългосрочен проект, от който ще бъде част. Аржентинецът също така иска неговите партньори в атаката – Неймар и Луис Суарес също да получат нови договори (уругваецът вече подписа такъв – б.р.). Същото важи и по отношение на Хавиер Масчерано, който не беше много далеч от трансфер в Юве през лятото на 2016 година.

В Барселона знаят, че "Манчестър Юнайтед" и "Пари Сен Жермен' следят отблизо ситуацията и при недобро развитие, могат да се намесят със своите финансови възможности.

Каталунците вече признаха, че трудно ще увеличат заплатата на Меси, тъй като се опитват да спазват ограничението да не харчат за възнагражденията на първия отбор повече от 70 процента от годишния си бюджет. „Това е ситуация, която трябва да преценим хладнокръвно и с чувство на разбиране“, каза изпълнителният директор Оскар Грау.

„Барселона не може да харчи за заплати повече от 70 процента от бюджета си.. По тази причина трябва да намерим решение. Единият вариант е да увеличим приходите си, какъвто е и нашият стратегически план. Искаме да имаме най-добрите грачи, но може би ще трябва да прегледаме приоритетите. Желанието ни е най-добрият играч за всички времена да остане в Барселона“, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят