Меси с нов супер рекорд

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates his goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) football match Barcelona vs Getafe at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 8, 2014. AFP PHOTO / JOSEP LAGO

Лионел Меси направи нов супер рекорд. Въпреки че трябва да се примири да е в годината на Кристиано Роналдо, аржентинският идол не се дава. И вече е първият футболист с 350 гола в испанската Примера дивисион. С двата си гола за 2:0 на „Барселона“ срещу „Алавес“ нападателят има 351 попадение. А можеха да са с едно повече, ако не бе изпуснал дузпа.

В историята на петте големи европейски първенства Меси все още е втори. Легендата на „Байерн“ Герд Мюлер има 365 гола в Бундеслигата, но да падне и този рекорд изглежда само въпрос на време. В последните девет сезона Меси има минимум 23 и максимум 50 попадения в последните девет сезона.

Дебютният гол на Лео бе срещу „Албасете“, когато бе едва на 17 години през 2005-а. Това бе и единственият за този първи сезон с марка Меси. В Примера аржентинецът има 274 гола с левия крак, 63 с десния и 14 с глава. Един от тези 14 бе отбелязан с ръка, която не бе видяна от съдията, но се брои официално за удар с глава. На „Камп Ноу“ Меси е вкарал 200 пъти, а на чужд терен – 151. В кариерата си четири пъти нападателят спечели наградата „Пичичи“ за голмайстор №1 на първенството. Общо 102 пъти Меси е отбелязвал повече от веднъж. Три пъти заби по 4 гола, 26 пъти по три. Меси не е вкарвал само в 1-ата, 2-ата, 10-ата, 34-ата и 69-ата минута. Най-често се е разписвал в 90-ата – пет пъти и още 18 пъти в добавеното време.

В същото време „Атлетико“ се събуди и разгроми „Лас Палмас“ с 5:1 като гост. Новакът „Жирона“ взе първа победа – 1:0 над „Малага“.

В трета лига вторият тим на „Валенсия“, воден от Любо Пенев, постигна впечатляващо 4:1 над „Пералада“. С новата победа отборът е лидер в класирането на трета група на Сегунда „Б“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят