Меси трогна Аржентина, дари 240 000 евро за терен

Лионел Меси трогна Аржентина с дар преди гостуването на „Барселона“ срещу „Пари Сен Жермен“ в Шампионската лига. Петкратният кавалер на „Златната топка“ преведе 240 000 евро чрез своята фондация за нов терен на школата на родния си „Росарио“. С парите ще бъдат оправени и условията.

„Само с подобна помощ имаме шанс да съхраним школата и да тренираме момчетата“, каза Дамиан Сала, шеф на „Росарио“.

Меси откри фондацията си през 2007 година. Тя подпомага само младежи, с приоритет са болните деца.

В същото време бразилецът от „Пари Сен Жермен“ Лукас разкри единствения начин, по който Лео може да бъде спрян на терена - ако бъде вързан. Неговият тим се класира четири пъти подред за четвъртфинал в Шампионската лига, но голямата мечта на персийските шейхове е много по-голяма.

„Най-много ни липсва сериозно постижение в Европа - каза Лукас. - Никой не е непобедим, но естествено, че „Барселона“ е фаворитът. Това е най-добрият отбор в света. Със законни средства е невъзможно да спреш Меси. Трябва да го вържеш с въжета. Нашата тактика ще е да не получава топката. Затова трябва да сме много, много организирани. Неймар също е велик футболист, но никога няма да е като Меси.“

Роналдиньо, новият посланик на „Барса“ по света, прогнозира, че негов сънародник може да смени Меси като №1 в света. Става въпрос за Габриел Жезуш, който вече играе в „Манчестър Сити“. „В момента Лео е най-добрият, но Габриел е само на 19“, каза Роналдиньо, който ще е в делегацията в Париж. Все пак ПСЖ е първият му европейски отбор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят