МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания

Земетресение край Кърджали

Ердоган потвърди готовността на Анкара за военна операция в Северна Сирия

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Министър Ангелкова: Културно-историческият туризъм е стимул за вътрешните пътувания и икономиката

Иранският външен министър: Не съм сигурен, че можем да избегнем война

Даниел Панов откри уникалния цветен часовник във Велико Търново Съоръжението е дарение от Ротари клуб

Трусовете в Албания напукаха стотици блокове и къщи (ВИДЕО)

Ансамбълът ни спечели сребро във финала с пет топки на световното в Баку

Ердоган: Съветът за сигурност на ООН не може да реши израелския въпрос

Боровинките имат антиракови качества Малките плодчета заслужено са причислени към суперхраните

Започна плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Уникален слънчев часовник показва времето в Банско

Вицепрезидентът на 22 септември: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 г.

Теменужка Петкова: Либерализацията на пазара няма да оскъпи електроенергията

Местан: Борисов днес е предаден от всички, с които потърси съгласие

Лютви Местан

Борисов днес е предаден от всички, с които потърси съгласие. Това каза лидерът на ДОСТ Лютви Местан по време на дебата по оставката на кабинета на „Борисов 2″ от трибуната на Народното събрание.

„Г-н Бойко Борисов дойде на власт през 2009 г. с ангажимента пред българските граждани, че ще бъде алтернатива на всички партии, на политическото статукво. В началото на втория си мандат през 2014 г. той трансформира този принцип „Аз съм алтернатива на всички“ в принцип на „Съгласие с всички“. Тази обща оценка трябва да се чуе . Бедата е там, че българските граждани приеха тази политика като политика на съглашателство и имаше защо. Тъжният извод днес за него може да се представи с една максима, за която той твърди, че е библейска и, която гласи, че няма нищо по-лошо от непоисканото добро, защото резултатът е, че той днес е предаден от всички, с които потърси съгласие. Дори когато те не го заслужаваха.“, коментира Местан. По думите му по-важен е въпросът на къде върви България след тези президентски избори. Няма съмнение, че резултатите от президентския вот, освен че задават нови политически реалности, изправят страната пред потенциална политическа, парламентарна и правителствена криза. Въпрос на политическа отговорност е да се предотврати таи криза. Най-вече заради резултата на референдума системните партии да не включват в една бясна утлра популистка надпревара“, призова Местан.

По думите му предсрочните избори са неизбежни, но въпросът е дали те да бъдат за 44-то Обикновено народно събрание или за 8-мо Велико народно събрание. „Политиката ни страда от системни пороци, част от които имат своите ярки конституционни измерения. Нашата теза е, че трябва незабавно да започнем политически консултации не затова кога ще се проведат предсрочни избори, а за провеждането на избори за ново 8-мо Велико народно събрание, за да отстраним всяка конституционна пречка за превръщането на България в модерна евроатлантическа държава“, каза още лидерът на ДОСТ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.