Местан е задържан за 24 часа заради катастрофата край "Маказа"

Снимка: Архив

Алкохолната му проба е отрицателна

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие край "Маказа", съобщи БТВ. Той е под полицейска охрана в болницата, тъй като му предстоят изследвания.

Пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. днес на главния път към граничния пункт на няколко километра след Момчилград. Колата на Местан влиза от разклонението на с. Загорско и засича движещ се автомобил, в което е пътувало семейство. Следва удар. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти. Загива 6-месечно бебе. Майката, 10-годишно момченце и бащата са в болница.

Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан обясни, че той е спрял на знак "Стоп" преди да излезе на главния път. "Тъкмо зави и за секунди - един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше - не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на "Стоп", огледа се, гледа наляво, надясно и след това потегли", разказа Мустафа Исмаил.

По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производстово за катастрофа по непредпалзивост и причиняване на смърт на едно лице. Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици.

Коментари

Задължително поле