Затвор за рецидивист, ограбил шотландец на плажа

Папа Франциск призова националистите да не обвиняват мигрантите за всички злини

Корнелия Нинова: Призовавам Борисов да спре концесията на Летище София

Планински спасители свалиха от Троянския балкан турист с опасност за живота

„Топлофикация София“ дава смартфони в коледна игра за лоялните клиенти

Министър-председателят Борисов проведе телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Майк Помпео Премиерът отново е уверил, че България стриктно изпълнява ангажиментите си към НАТО

Прожектират първата българска коледна комедия като подарък за децата на Велико Търново

Полиция и частни охранители ще се грижат за реда по празниците в Търновско Специално внимание ще се обръща на агресивни лица и такива с неадекватно поведение

Президентът на Иран пристига на двудневно посещение в Турция

Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Учителка от Царево майстори елхи с клонки от морето

Работна група ще обсъжда цената на нощния труд Искането на синдикатите за чувствително повишение на ставката предизвика напрежение в тристранката

Зам.-държавният секретар Джон Съливан: САЩ стои до Македония, Русия иска да подкопае Преспанския договор

Руми Ботева – между мемоарите и фантастичното

Шумен проектира нов стадион за 12 000 души

Местните храни – новият хит на изложението „Фудтех 2017“ в Пловдив

Местните храни са новото гурме, показва изложението „Фудтех 2017“, което събира български и чуждестранни фирми от хранителната индустрия от 22 до 26 февруари в Международен панаир-Пловдив. Типични продукти на региони от България, Италия, Гърция и други страни ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите, който ще е доста по-внушителен в сравнение с този през 2016 г. в палата 11 на панаира.

Предстоящото 23-о издание на международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще е по-силно и по-интересно от предишното, като се очаква броят на участниците да нарасне двойно. Експозициите на родните производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества.
Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас.

За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет. Простотата на локалните кухни вече измества висшата кулинария, твърдят експерти. На тази тенденция е посветена и конференцията „Бъдеще за местните храни“, която се организира от фондация „LocalFood.bg“ и Slow Food България.

На форума ще се дискутира как специфичните за всеки регион ресурси и опит може да бъдат използвани за бизнес със занаятчийски и фермерски храни. Дарове на природата, превърнати от новите технологии във вкусни и здравословни храни, ще са водещ акцент на „Фудтех 2017“, като най-добрите ще бъдат отличени в конкурса „Изборът на потребителя“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.