Над 27 000 читатели посетили за година библиотеката в Горна Оряховица

Сотир Цацаров изиска делото за прегазената жена в село Търнава

Сидеров иска парламентарна комисия да изчисти името на Левски "Искаме да се преразгледа този процес, Левски не е убиец", заяви лидерът на "Атака"

Верижна катастрофа запуши столичния бул. „Цар Борис III”

Иззеха мариухана за 216 000 лв. от оранжерия в Шуменско

В Монтана се поклониха пред паметта на Апостола

Галапремиерата на “Привличане” е във Варна Яна Маринова и Башар Рахал пристигат за първата прожекция на лентата, част от която е заснета край морето

Чавушоглу: Ако сирийската армия брани кюрдите в Африн, никой няма да ни спре

Задържаха Таратора и Шиндлера непосредствено след кражба на „Мерцедес“

Корнелия Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле!

Два пожара в пернишкия ТЕЦ „Република“

Арест за мъж, блудствал с 14-годишно дете на автобусна спирка В килията остават още дързък апаш и нарушител на забрана за домашно насилие

Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

Учени отгледаха човешки клетки в ембрион на овца

22 избиратели гласуваха на референдум да имат кмет Новият временно изпълняващ длъжността ще бъде избран от Общинския съвет в Попово

Местните храни – новият хит на изложението “Фудтех 2017” в Пловдив

Местните храни са новото гурме, показва изложението “Фудтех 2017”, което събира български и чуждестранни фирми от хранителната индустрия от 22 до 26 февруари в Международен панаир-Пловдив. Типични продукти на региони от България, Италия, Гърция и други страни ще бъдат демонстрирани в Града на виното и деликатесите, който ще е доста по-внушителен в сравнение с този през 2016 г. в палата 11 на панаира.

Предстоящото 23-о издание на международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ще е по-силно и по-интересно от предишното, като се очаква броят на участниците да нарасне двойно. Експозициите на родните производители предлагат по-широка гама месни и млечни продукти, плодови и зеленчукови консерви, захарни и сладкарски изделия, биохрани, традиционни и модерни специалитети. Акцентира се на автентичните съставки и методи за преработка, за да се съхранят типичните качества.
Кисело мляко, сирене, сметана и масло, направени по най-стари рецепти, показва една от най-големите ферми у нас.

За първи път ще има колбаси от дивечово месо, различни видове брашно и зърнени храни, органичен оцет. Простотата на локалните кухни вече измества висшата кулинария, твърдят експерти. На тази тенденция е посветена и конференцията “Бъдеще за местните храни”, която се организира от фондация “LocalFood.bg” и Slow Food България.

На форума ще се дискутира как специфичните за всеки регион ресурси и опит може да бъдат използвани за бизнес със занаятчийски и фермерски храни. Дарове на природата, превърнати от новите технологии във вкусни и здравословни храни, ще са водещ акцент на “Фудтех 2017”, като най-добрите ще бъдат отличени в конкурса “Изборът на потребителя”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.