Местни избори 2019 (КАРТА С РЕЗУЛТАТИ)

На местните избори през 2015 г.

В 13 областни града ГЕРБ спечелиха изборите още на първи тур. Това са София, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Русе, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Смолян, Ямбол, Габрово и Добрич.

ДПС победи на първи тур в Кърджали.

В 14 града ГЕРБ спечели на балотаж - Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен.

БСП нямаше кмет в нито един областен град.

На местните избори през 2019 г.

Бургас, Стара Загора и Велико Търново и монтана са четирите областни града, в които кандидатите на ГЕРБ спечелиха още на първи тур.

В 22 града управляващата партия ще се бори на балотаж – София, Варна, Русе, Благоевград, Кюстендил, Смолян, Ямбол, Габрово, Видин, Враца, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен.

ДПС са на крачка от победата в Кърджали, където Хасан Азис води с 49,9. БСП не печели никъде

Бургас

Димитър Николов

Бургac избрa кмeт и в мoрcкия грaд бaлoтaж нямa дa имa. Димитър Никoлoв oт ГEРБ пeчeли oкoлo 63% oт глacoвeтe нa бургaзлии. Тoвa щe e четвърти мaндaт зa нeгo. Кметът управлява Бургас от 2007 г., когато спечели на втори тур. През 2007 година Димитър Николов е издигнат от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Община Бургас, подкрепен от десните сили в града През 2011 г. Взима мандата си от раз, както и през 2015 г.

Стара Загора

Живко Тодоров

Живко Тодоров спечели трети мандат кметското място в Стара Загора. За градоначалника по предварителни данни от екзит пол са гласували 58% от избирателите. На 30 октомври 2011 г. Тодоров печели изборите за кмет на община Стара Загора с балотаж. На изборите през 2015 г. е преизбран на първи тур за кмет на града. Тодоров беше депутат и шеф на Комисията по външна политика и отбрана, преди да се кандидатира в Стара Загора.

Велико Търново

Даниел Панов

Кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов спечели безапелационно третия си мандат като кмет на община Велико Търново още на първия тур на местните избори. За него, според предварителните данни, са гласували 57.4%. Основният му опонент – народният представител Весела Лечева (БСП) събра 26,8%. Панов е служил като офицер в Българската армия от 1989г. До 2002 г. След това е управител на общинското дружество „Царевград Търнов“. Първия си мандат печели през октомври 2011г.

Монтана

Златко Живков

Кандидатът на ГЕРБ и СДС и досегашен кмет на Монтана Златко Живков отново печели изборите. По първоначални данни за него са гласували над 70% от гражданите на Монтана. Това ще бъде неговият шести мандат. По време на предизборната кампания Живков посочи, че за него най-важни са интересите на родното място и за това смята, че преобразуването на северозапада трябва да продължи.

Коментари

Задължително поле