Най-страхотните двойки от медицинските драми

Дейзи Ланг – нежната лейди на бокса Трикратната световна шампионка днес е звезда в Холивуд и вдъхновява хората

Подписваме споразумение за сътрудничество с Индонезия

Националният съвет на БСП утвърди 120 кандидатури за кметове

Домусчиев отваря нов завод в Пещера Инвестицията е за 300 млн. лв., осигурява 200 работни места

Рибарите: Страшен сулган, 20 дни не можем да влезем в морето Чака се във вторник вълните да утихнат и да дойде "часът на истината" за паламуда

Окръжният прокурор Маргарита Георгиева за катастрофата с Караянчева: Експертизите ще изяснят механизма на произшествието

Жилищата за 1 евро в Италия – (не)изгодна оферта

Башар Асад подписа указ за всеобщата амнистия

Пожар край столичния квартал „Горубляне“ Запалили са се сухи треви и храсти

Над 160 огнеборци гасят пожар край Атина

Димитър Илиев: Целта ни е всеки мач да пълним „Лаута“

За какво мисли отсечената глава

Приключи доставката на втората партида руски комплекси С-400 за Турция

НСО: Разследване ще установи причината за пътния инцидент с Караянчева

Местожителството става водещ критерий при приема на първокласници в Търново

училище

Близостта на училището до настоящия адрес на родителите ще бъде водещ критерий при приема на първокласници в общинските училища на територията на Велико Търново.

„Това е записано в проекта на наредбата за приема на ученици в първи клас. Всички директори разполагат с карта на прилежащите към школото улици, разработена съвместно със служители на „Териториално-селищно устройство”, поясни директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова.

В създаването на общата схема на райониране са участвали освен ръководителите на учебните заведения представители на обществените съвети и на училищните настоятелства.

„Целта не е да нарушаваме желанието на родителите къде да запишат децата си, а да им създадем увереност, че техните момичета и момчета ще постъпят в най-близкото до местоживеенето им училище”, коментира Игнатова. Деца ще се приемат и от други зони на града, ако има непопълнени места. Броят на паралелките и на учениците в тях се определят от директорите.

Документът е публикуван на сайта на Общински съвет, предстои неговото обсъждане и гласуване от местния парламент.

629 първолаци се очакват за учебната 2017/18 година. Шестгодишните в детските градини сега са 532, а в полудневна подготовка към училищата – 97.

Писмените заявления се подават до 1 юни. Първото класиране се осъществява от 2 до 5 юни. Записването се извършва на 7 и 8 юни. Попълването на свободните места след второ и трето класиране приключва до 15 юни.

Глоба от 50 до 150 лева ще се налага на родители, които не са записали децата си, подлежащи на задължително предучилищно и училищно образование, се посочва още в проекта на наредбата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.