Местят ареста в Сливен в женския затвор

Арестът в Сливен ще бъде преместен в женския затвор в града, съобщи правосъдният министър Мария Павлова. Това ще стане до края на годината. Промяната се налага заради по-добрите условия, които ще бъдат осигурени за задържаните лица на територията на сливенския затвор. Те ще имат възможност за престой на открито.

Арестът в Сливен се намира на последния етаж в сградата на Областната дирекция на МВР в Сливен, която е строена през 1972 г. Килиите са без прозорци, дневна светлина влиза от прозорците на коридора на отсрещната страна, трудно се проветряват, тоалетните са общи. Всяка килия е от 7 квадрата, понякога се настаняват по 3-4-ма души в една килия. Заради лошите условия много бивши арестанти заведоха дела и осъдиха Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" да им плати обезщетения за претърпените от тях неимуществени вреди. Само през февруари имаше 5 такива дела в Административния съд в Сливен, както "Труд" съобщи.

Служебният правосъден министър заяви още, че до няколко дни ще бъде открито ново затворническо общежитие в Дебелт, което отговаря на всички стандарти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България