Местят финала за Купата през уикенда

Финалният двубой за Купата на България може да бъде преместен. По тази идея работят от Профилигата. Идеята е дошла от Атанас Узунов, административен директор на "Локомотив" (Пловдив). На трофея ще спорят двата гранда под Тепето - "жълто-черните" от "Лаута" и "Ботев". Първият в историята изцяло пловдивски финал ще се играе в София на Националния стадион "Васил Левски". По предварително изготвената програма, срещата трябва да се играе на 15 май. Това е сряда. Новата идея е двубоят да се състои на 18 май, събота.

"Не го правя заради нашия клуб, а заради цял Пловдив - каза Узунов пред колегите от "PlovdivDerby". - Мисля, че ще е много по-удобно и за двете публики и така ще дойдат повече хора в столицата. Градът ще е празен, ще има къде да се паркира. В сряда ще е един ад. От Профилигата ми заявиха, че идеята им допада и че ще помислят върху нея".

Цял Пловдив е под еуфория след задаващия се епичен сблъсък между "Локо" и "Ботев". Заговори се, че масово хората от града са започнали да пускат отпуски за двубоя, за всеки случай, ако все пак не се стигне до промяната на датата. Феновете на двата клуба пък призоваха кметът на града Иван Тотев да обяви 15 май за почивен ден, за да може повече привърженици да поемат от рано към столицата.

"Купата е в Пловдив - написа градоначалникът на профила си в социалната мрежа Фейсбук. - За нашия футболен град предстои един исторически финал. Това е незабравимо преживяване. Пловдив ликува! Може да има 100 финала за Купата на България, но за нас, пловдивчани, това е финалът на финалите! В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, отборите на „Ботев“ и „Локомотив“ ни дадоха още един повод за гордост. Успех и на двата тима!“.

А "Ботев" ще играе втори финал за Купата на България в рамките на три години. През 2017-та "канарчетата" вдигнаха трофея след успех над "Лудогорец" с 2:1. Миналия сезон "жълто-черните" отпаднаха на полуфинал, не без заслугата на рефера Станислав Ставров. Тази година обаче съдбата бе с "Ботев".

"Радостен съм, че ще играем финал срещу „Локомотив“ - каза Тодор Неделев, капитан на „жълто-черните“. - Има време до двубоя, ще се готвим за него“.

Неделев и съотборниците му посветиха класирането на финала на легендата на клуба Динко Дерменджиев, който е в кома от няколко дни.

ЗА ТИФЕЦ: Тодор Неделев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ