Местят 17-а РИК от областната управа в палата 8 на Пловдивския панаир

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров свика днес консултации във връзка с организацията на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26 март. На заседанието при губернатора присъстваха главният секретар на Община Пловдив Ангелина Топчиева, главният секретар на областната администрация Борислав Димов, председателите на 16-а и 17-а РИК (Районна избирателна комисия) Тодор Тодоров и Илиан Иванов, както и представители на Областна дирекция на МВР и "Информационно обслужване".

Бяха обсъдени мерките за охраната и опазване на обществения ред и организацията на работа на двете РИК, които ще бъдат разположени в палати 7 и 8 Международния панаир. Областният управител заяви, че ще бъдат взети всички мерки за добрата организация и спокойната работа на изборните комисии. В двете панаирни палати ще се създадат работни места за членовете на РИК и служителите на Информационно обслужване, които ще обработват резултатите от гласуването, както и места за изчакване. Органите на полицията също заявиха, че ще осъществяват контрол в транспортирането на протоколите, охраната на залите и в цялостната организация на движението в района.

На предишните избори протоколите от всички секции в 17-РИК Пловдив област се приемаха в сградата на областната администрация, а на предстоящия предсрочен парламентарен вот това ще става в палата 8 на панаира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони