Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Лаура Кьовеши е окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС

Методи Лалов: Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София

„Не бих изключил да се кандидатирам за кмет на София, стига да има кой да ми се довери”, заяви съдия Методи Лалов в студиото на „Тази сутрин” по bTV. Името на юриста нашумя, след като подаде оставка от Софийски районен съд, обявявайки в личния си профил във „Фейсбук”.

Виждам, че без промяна в закона съдебната система върви към гибел. Насаждането на нихилизъм продължава. В системата има изключителни професионалисти, но техният труд няма да доведе до нищо, ако няма промяна”, мотивира оставката си Лалов, който сравни работата на честните магистрати като оран сред горящи ниви.

Решението му обаче не е дезертьорство от борбата за промяна, категоричен е юристът, който заяви, че „основната ми цел е да бъда политически активен, по всякакъв начин, за да променя конституцията и съдебната система”, борейки се отвън, защото да я промениш отвътре е невъзможно. „Гласът на тези, които разграждат системата е по-силен”, смята Лалов, който сподели и че е станал жертва на репресия от страна на ВСС заради изявленията си.

„Върху мен се струпа цялата репресивна машина – проверки от кого ли не. ВСС застана ли да каже, че съм оневинен?”, пита Лалов.

Мнозинството на ВСС се избира от партийните централи. Тези магистрати са изпратени с няколко мандата и цели, които са мотивирани от политическите партии и това са хора, които „никъде никога не са били ангажирани със съдебните проблеми”, смята Лалов.

Проблемите на съдебната системата са видими и в процедурата за избор на нов Главен прокурор, категоричен е юристът.

Оттук нататък Лалов „ще се издържа като адвокат и гражданите ще могат да разчитат на него”. Той не крие и ангажираността си с проблемите на София и е готов да се впусне и в кметската надпревара, ако бъде подкрепен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.