Механизмът за връщането на децата в училище става постоянен

„Предвижда се Механизмът за съвместна работа на институциите да стане постоянно действащ, като от следващата година ще се финансира и пилотна национална програма в негова подкрепа“ – съобщи председателят на парламентарната комисия по образование и депутат от ГЕРБ-Сливенска област Галя Захариева.

Сред дейностите, по които ще се работи догодина, са допълнителни часове по български език, изучаване на български език като чужд, дейности по интереси, работа с родители. Изграден е портал с добри практики и обобщена полезна информация в подкрепа на екипите, който е достъпен на адрес: back2school.mon.bg и който все още е в развитие“ – допълни Галя Захариева.

В рамките на българското европредседателство ще бъде предложена европейска пилотна инициатива за проследяване обучението на децата, които мигрират с родителите си в други европейски страни. Към подобна инициатива вече са проявили интерес страни като Испания, Португалия и Унгария.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.