Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор)

Изоставеният Мехмед бил роден на 28 декември м.г. и още нямал навършени 4 месеца. Снимка: МВР

Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Това обяснила майката Галя, но бащата Григор отричал да са живели в немотия

До 3 г. затвор за циганката

Липса на пари е причината, поради която 26-годишната Галя, е изоставила 4-месечния си син Мехмед на паркинг в Пловдив, разказаха районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и шефът на полицията Атанас Илков.

„Версията на бащата е друга. Той твърди, че има желание да си гледа детето и не било вярно, че са живели в немотия. В деня на изоставянето бил на работа и вечерта започнал да търси жената и детето, когато те не се прибрали”, добави прокурор Грошев. По думите му към момента няма доказателства срещу бащата, който ще бъде освободен от ареста, а обвинения ще има само за майката, която може да получи до 3 г. затвор.

Оставеното на паркинга между колите бебе е можело да бъде прегазено, но случаен минувач го видял и успял в последния момент да спре дама шофьорка, която правела маневра.

След изоставянето майката циганка избягала и се скрила в родното си село Обручище, където е и първото є дете. Мехмед бил роден на 28 декември м.г. Галя и мъжът є Григор първо живеели в Аджисан махала в Пловдив, после се преместили в Кричим, откъдето е Григор. Засега от социалните служби смятат да дадат бебето на приемно семейство.

Коментари

Задължително поле