Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Мечка убила кошута в частен двор в Габровско

Снимка: Архив

Три случая на набези на кафява мечка са засечени от началото на годината до момента на територията на РДГ- Велико Търново. Те са се разиграли в Габровска област. В два от тях става въпрос за нападения на пчелини, а в третия случай мечката е влязла в стопански двор, преследвайки кошута и е убила животното в частния имот. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция на горите във Велико Търново инж.Николай Николов.

За случаите на нападения на пчелини са свиквани междуведомствени комисии с участието на експерти от РДГ, РИОСВ, община и др. ведомства, за констатиране на щетите в стопанствата. При доказани щети след набезите на животното, което е защитен вид от закона, от МОСВ се изплаща обезщетение на пчеларите. Освен на територията на Габровско, кафява мечка се среща и в планинските гори край Елена и село Буйновци.

За този период по линия на ловния туризъм на територията на регионалната дирекция са отстреляни общо 15 елена, предимно от чужденци, отчете още Николов. Всичките трофеи са отстреляни в Държавно ловно стопанство “Росица” в Габрово. В другите ловни стопанства са отстреляни множество сръндаци, а трофейни глигани са убити във всичките 12 отдадени държавни ловни стопанства.

От януари до края на септември са проверени 297 ловци и 299 риболовци за спазването на Закона за лова и опазването на дивеча и на Закона за рибарството и аквакултурите, като сериозни нарушения не са констатирани. Бракониерите, които са хванати са били рибари без билет и по време на забрана на риболова, както и ловджии, които излезли с пушките по време на забрана на лова. Три акта са издадени за нарушения на Закона за лова и пет- на Закона за рибарството и аквакултури.

Кликнете тук за Отговор, Отговор до всички или Препращане

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете