МЗ пусна поръчка за доставки на лекарства за над 1.1 млрд. лева

Снимка: Архив

Министерство на здравеопазването обяви обществена поръчка за доставка на лекарства на стойност над 1,1 млрд. лева.

Поръчката се възлага от Централния орган за покупки в сектор “Здравеопазване” (ЦОПСЗ) и включва близо 900 лекарствени позиции.

Чрез електронния търг трябва да бъде осигурена доставката на медикаменти за над 100 лечебни заведения за следващите две години – до края на 2018 г. Те ще бъдат закупувани след сключването на рамкови споразумения от Централния орган за покупки в сектор “Здравеопазване”.

Точната стойност на поръчката е 1 109 382 857.11 лева. Подписът под решението за откриване на процедурата е на здравния министър Петър Москов.

Участниците в обществената поръчка трябва да притежават разрешение за производство, издадено по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, за търговия на едро с лекарствени продукти или удостоверение за регистрация за търговия на едро, или разрешение за внос.

Те ще качват офертите си на специална онлайн платформа и ще могат да променят своите цени. Идеята е по този начин да се получи наддаване и в крайна сметка да бъдат закупени медикаменти на възможно най-изгодни цени.

Срокът за получаване на оферти или на заявления за участие е 11 януари 2017 г. Отварянето на постъпилите предложения ще стане на следващия ден.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Само за една седмица похарчиха почти 5 милиарда. Краде се ударно, защото скоро ще си одат у дома крадците заедно с бойко.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.