Фалшив сайт на Министерство на здравеопазването рекламира лекарство за глисти

Фалшив сайт на Министерство на здравеопазването рекламира лекарство за глисти.

Сайтът се намира на интернет адрес https://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav, като на страницата му има интервю с мним лекар на име Евгени Николаев Морозов, представен за ръководител на съществуващия Националния център по заразни и паразитни болести, чиито директор всъщност е професор д-р Тодор Кантраджиев.

Лекарството за паразити, което се рекламира в сайта, представлява обезпаразитяващ чай на име FitoBalt, който може да се закупи срещу 59 лева, като обявената цена е промоционална с 59 лева отстъпка от реалната. Чаят може да се закупи чрез попълване на онлайн формуляр с местоживеене, име и телефон на купувача.

Днес, 05.01.2017г., Министерство на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Главен комисар Ивайло Спиридонов с копие до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството, съобщават от пресцентъра на МЗ.

Сайтът https://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/ съдържа категорично невярна информация и прави внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите.

Министерство на здравеопазването напомня, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес https://www.mh.government.bg/bg/.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве