Мигранти изнасилиха и убиха 16-годишна в Рим, българин е свидел на зверството

Преди няколко дни нелегални мигранти са изнасили и убили зверски италианската тийнейджърка Дезире в столицата на Италия. Един от ключовите свидетели на бруталното убийство на 16-годишното момиче е българин. Той се казва Наско Радев и е един от бездомниците, които живеят в близост до гара Термини в Рим, посочва италианският Il Tempo.

"Срещнах я преди около месец и половина. Тогава тя си имаше гадже. Веднага разбрах, че употребява наркотици. Отидохме заедно в изоставената сграда Виа деи Лукани, като тогава й казах, че не трябва никога да ходи там сама, защото е много опасно. Имаше много чернокожи, един от тях продаваше хероин и кокаин, С мен Дезире отиде само веднъж, но там я срещнах още няколко пъти. Тя ходеше, за да пуши крек. През последния месец я засякох два или три пъти на това място", разказва Наско Радев.

На последната им среща Дезире нямала пари за наркотици и последвала един от мигрантите в контейнер. Час по-късно българинът видял тъмнокожият да излиза от там и отишъл да провери момичето. Тогава видял 16-годишната в безпомощно състояние, просната на земята. Той поискал да си ходят, а тя отговорила със забавена реакция, че ще си тръгнат после. След това при нея влязъл друг африканец. Така четирима бежанци упоили и изнасилили Дезире Мариотини (става въпрос за двама сенегалци, един гражданин на Нигерия и един на Гамбия).

Изнасилвачите са дали на момичето смесица от капки, метадон и таблетки успокоителни, но твърдели, че е взимала само метадон.

Наско Радев разпознал двама от извършители по снимки в полицията. Те са арестувани като част от групата, възползвала се сексуално от състоянието на момичето, след като са го надрусали. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини нарече убийците "зверове" и каза, че е щастлив, че са били арестувани. "Гнусните червеи ще си платят без никаква отстъпка", каза Салвини.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=XWILdAtLTTw

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България