Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Миещи мечета са новите обитатели във Варненския зоопарк

Двойка миещи мечета могат да видят посетителите на зоопарк Варна. До този момент в зоопарка не са отглеждани такива животни и са нов вид в колекцията.Зверчетата са разменени срещу едно лопатарче със зоопарка в Айтос. Те са мъжко и женско, но нямат още полова зрялост, която при тях идва над 3-годишна възраст, обясни шефката на Варненския зоокът Иванка Стоянова. Отначало са били настанени в клетката на нутриите, които обаче си правели тунели и мечетата за ужас на новите си стопани, се криели в тях.Затова сега са преместени в бивш дом на маймунското семейство.

Миещото мече е най-големият представител на семейство енотови. Разпространено е в Северна Америка. Енотите са всеядни животни-хранят се с плодове, мръвка и всичко, каквото им попадне. Те хващат храната с предните си лапички, които са свръхчувствителни. Чрез опипване  енотът може да си изгради образ на това, което държи. По този начин лови раци, риби и миди даже в тъмнина или в мътна вода. Тези движения създават илюзията за „миене“ и оттам е името им – миещи мечета. При температура под 6°С изпадат в зимен сън, по време на който не приемат храна и неговата продължителност зависи от климатичните особености. Живеят до 20 години. Във зоопарка се надяват да се намерят осиновители на мечетата, за бъдат кръщавани. Тарифата за попечителството над тях е по 60 лв. на зверче.

Осиновители очаква и едното кенгуро , както и понито Виолет, което е много красиво и е постригано на бритон. Цените за тяхното обгрижване са съответно по 60 лв.и 120 лв., припомни Стоянова.

От последните нови обитатели е къдроглав пеликан, пристигнал преди седмица от Спасителния център в Стара Загора. Той е от застрашените от изчезване защитен вид у нас и може да се види само в Сребърна.Във Варненския зоопарк отглеждат  и розов пеликан.

миещо мече енот

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.