Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Микропедиатри ще покажат на родители що е кенгуру-грижа

Отделението по неонатологията в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен ще отвори вратите си за родители, за да им покаже какво представлява кенгуру-грижата за техните новородени деца. Инициативата е съвместна, с фондация „Нашите недоносени деца“.

18425703_10213250974771844_1059011721_n„Кенгуру-грижата или продължителният контакт „кожа до кожа“ е най-ефективният начин за включване на родителите в грижите за техните бебета, с най-много доказани ползи. Световната здравна организация я препоръчва за всички бебета, при които това е медицински възможно. Повече от две десетилетия проучванията доказват, че кенгуру-грижата е много повече от алтернатива на кувьоза. Тя показва положителни ефекти върху температурната регулация, сукателните умения и развитието на привързаност към майката при всички новородени“ – заяви Надя Дренска от фондация „Нашите недоносени деца“. Добре документирани са също благоприятните ефекти върху дихателната и сърдечната честота, по-малкият брой вътреболнични инфекции и възможността бебетата да могат да бъдат изписани по-рано от неонатологичните отделения – допълни тя.

18424934_10213250966051626_265779679_nМикропедиатрията в областната болница ще отвори вратите си от 17 до 18 ч. на 15 май за родителите, чиито деца в момента са настанени в отделението. На 15 май се отбелязва Световният ден на кенгуру-грижата. У нас тя все още не е наложена като практика. България се включва за първи път в инициативата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.