Милан с класика над Лече, Фонсека - възхитен

Милан победи Лече с 3:0 в мач от 6-ия кръг на италианската Серия "А". Давиде Бартесаги си изкара червен картон, след като се появи като резерва в 75-ата и остави Милан с 10 души на терена. Алваро Мората откри резултата в 38-ата минута, в 41-ата Тео Ернандес удвои, а в 43-ата Кристиан Пулишич оформи крайното 3:0.

Милан се изравни по точки с лидера Торино, който също има 11, но и мач по-малко.

Старши треньорът на тима от Милано Пауло Фонсека похвали отбора си след победата. "Беше много важно да спечелим. След дербито винаги има състояние на еуфория", коментира Фонсека пред DAZN и продължи: "Футболистите изиграха сериозен мач. Не всичко беше перфектно, но имахме добри моменти и шансове, и не допуснахме голове, което винаги е важно."

"По време на почивката говорихме за много детайли, които трябва да се подобрят. Трябваше да изчакаме подходящия момент. Важно е да подобрим това - отборът трябва да се научи да играе така... През второто полувреме се справихме по-добре", продължи наставникът на Милан.

"Характеристиките на Алваро Мората ми позволяват да го използвам в ролята на атакуващ полузащитник. С нападател като Ерлинг Холанд не бихте могли да го направите. Наистина харесвам енергията, която и той, и Рубен Лофтъс-Чийк носят. Заразна е за отбора. Също виждам Рафаел Леао да работи по-усърдно, защото следва техния пример", каза още Фонсека.

Мората, който имаше лека контузия, беше заменен след 55 минути игра от Лофтъс-Чийк.

"Добре съм. Напуснах терена само като предпазна мярка. Прекрасно беше да празнувам с децата си. Те ми дават сили да ходя на работа всеки ден. Беше ми приятно да мога да ги прегърна, много се радвам", коментира испанският нападател.

За Милан предстои гостуване на Байер Леверкузен в Шампионската лига във вторник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят