Мила Кунис: Не бих си пуснала децата в шоубизнеса

Не съм активна в социалните мрежи

С Аштън Къчър пускаме “Вино за карантина”

Определено съм западен човек, нямам добри спомени от комунизма

Обичам да продуцирам и с две приятелки си направихме прекрасна филмова и тв компания

Мила Кунис е гореща екранна дива с източноевропейски гени и вродено палаво излъчване на готова за авантюри старлетка. В последните години тя се утвърди като една от най-успешните и атрактивни млади актриси. Родена в бившия СССР в семейството на украински евреи, които емигрират в Ел Ей, тя успя да се наложи с роли основно в романтични комедии, но и в драматични авторски арт сензации като “Черния лебед”. В последно време тя се снима в телевизионни поредици и е ключов фактор за успеха на комедиите “Палави мамчета” и “Палави мамчета 2”. По време на пандемията и тя - като много други знаменитости - използва изолацията за промоция на различни благотворителни каузи и кампании.

- Мила, как си прекарвате времето по време на социална изолация и тотално парализирана филмова индустрия?

- Сега е време за семейството. Но е време и за световна солидарност с нуждаещите се и с хората на първа линия с този вирус. Хората с по-голям късмет като нас трябва да се включим както можем. С мъжа ми Аштън Къчър стартирахме продажбата на вино от сорта пино ноар. Наричаме го специално “Вино за карантина”. Искаме приходите от продажбите да отидат за неправителствени организации, които се грижат да набавянето на защитни облекла, храна за нуждаещи се деца и средства за затруднени бизнеси. А и виното ни е страхотно, горещо го препоръчваме, разработено е от чудесни и талантливи сомелиери.

- Един от последните ви хитове е “Палави мамчета 2”, който беше много успешен, но изненада зрителите с много пикантни и противоречиви сцени. Съзнателно ли търсихте този ефект с по-скандално визуално съдържание?

- Не мисля, че това е нещо лошо. Да отидеш до крайност в правенето на филм, да представиш по-провокативни персонажи и ситуации е голяма забава, признавам си. Защо само мъжете трябва да имат позволение да го правят. Никога не съм разбирала тези неписани правила. Затова и заглавието на филма е “Палави мамчета”, а не “Смирени мамчета”, “Тихи мамчета” и нещо от този род. Цялата идея зад филма е да си прекараме прекрасно и да разсмеем публиката с нашите крайности.

- Какво стои зад възхода на филмите за по-разкрепостени майки от последните години?

- Отговорът на този въпрос се знае най-добре от филмовите студия. За тях са важни печалбите и тези филми очевидно са финансово успешни. Интересът към тях постоянно се увеличава. И докато това е така, можете да бъдете убедени, че студията ще продължават да произвеждат продукти като “Палави мамчета”. Хората в индустрията не са глупави - те мислят с калкулатор в ръка и винаги взимат решения с цифри в главата си.

- Продължението на “Палави мамчета” проследява централните персонажи във времето около Коледа. Какви са вашите детски спомени за зимните празници?

- Аз съм родена и израснала в комунистическия лагер. В СССР не се случваше много по време на Коледа. Живях в съюза седем години и нямам особено хубави спомени от там, ако трябва да съм честна. Живяхме в бедност и имахме страшно много грижи, тревоги и проблеми. Последното нещо, за което сме мислили е как да декорираме коледното дърво през декември. Когато се преместихме в САЩ, видях целия блясък на сезона и разкоша, който съпровожда коледните празници. Родителите приеха и заобичаха американския начин на живот още с първия ден, в който стъпиха в тази страна. Нямаше значение, че сме евреи. От една страна за много хора Коледа е време за поглед назад и навътре, за молитва. Но в моята къща е време за огромно парти. Купуваме голямо изкуствено дърво, пеем песни. Декорираме го с уста и очи. Имаме и друго - по-ново - което е илюминирано с модерни светлини. След като се омъжих, празниците станаха още по-приятни и интересни. Понякога пътуваме до Айова при семейството на мъжа ми и празнуваме с тях. Прекрасно е по Коледа.

- Значи нямате колебания относно културната си идентичност?

- Определено съм западен човек. И това си личи точно по време на зимния сезон и празниците, които показахме в “Палави мамчета 2”. Къщата ми е пълна с всякакви декорации. Някои са крещящи и кичозни, но са забавни и допринасят за празничното усещане. И аз се гордея с това. Определено не сме сноби, когато става въпрос за домашни декорации. Гирляндите са навсякъде, целият дом е осветен отвътре и отвън. Имаме си специална машина за снежинки. Все пак живеем в Лос Анджелис, където не вали сняг.

- Привлича ли ви продуцирането?

- Обичам да продуцирам и с две приятелки си направихме прекрасна филмова и тв компания. Те са прекрасни. Кръстихме продуцентската си къща “Orchard Farms”. Преди три години продадохме 14 сериала. Успехът е важен, крайният резултат от работата е от изключително значение, но за мен самият процес е най-удовлетворяващ. Развиването на идеите ме изпълва с вдъхновение.

- Какво мислите за ефекта на социалните мрежи върху човешката комуникация?

- Аз нямам профили в социалните мрежи и не съм активна там. Защото ако трябва да прочетеш добрите неща, ще трябва да прочетеш и лошите. Знаете, онези наистина екстремно отрицателни, наситени с омраза обидни ревюта и рецензии. Аз не бих искала да попадам на такива коментари, които да ме карат да се чувствам зле.

- Вие играете от малка. Ще окуражите ли и вашите деца да започнат да се занимават с реклами, кино и телевизия от рано?

- Не. Определено не бих позволила на децата си да влязат в шоубизнеса. Харесвам това, което правя, никой не ме е карал насила да влизам в шоубизнеса. Родителите ми искаха да остана в училище и да продължа своето образование. Но сега ситуацията е различна. Истината е, че и аз не искам да им налагам начин на живот, но се надявам, че те не биха избрали моя път.

- Шокираха ли ви грандиозните сексуални скандали в Холивуд от последните години?

- Да. И ако дъщеря ми реши да се занимава с кино ще и сложа предпазен девствен колан. Шегата настрана, смятам, че тези проблеми съществуват във всички индустрии и професионални сфери, не само в нашата. Просто в шоубизнеса всичко е по-шумно и през последните години фокусът беше върху нас. Така е устроен светът. Но се гордея, че живея в страна, в която жените имат възможността да говорят публично за тези проблеми и да изразят своята позиция без страх.

Коментари

Задължително поле