Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Миленко с чука, поругал паметна плоча на Каймакчалан, е със забрана да влиза в България

Миленко Неделковски, който поруга паметната плоча на загинали български войни при Каймакчалан, е със забрана да влиза в България. Това стана ясно от отговора на министъра на външните работи в оставка Даниел Митов на въпрос на Атанас Зафиров /”БСП лява България”/ по време на парламентарния контрол, предаде БНТ.

Митов припомни, че МВнР е реагирало незабавно на поругаването на паметта на загиналите български войни при Камайкчалан с изявление от 23 септември.

В него беше изразено категорично възмущение от вандалския акт, отправен бе призив към македонските власти да вземат мерки за недопускането на подобни действия, които вредят на двустранните отношения и добросъседство, и беше съобщено, че лицето, извършило скандалния акт, ще бъде включено в списъка на нежеланите чужденци, които не могат да посещават България, посочи Даниел Митов. Той припомни още, че по негови указания на 27 септември посолството ни в Скопие е поискало съгласието на македонското правителство за поставяне на паметна плоча на Каймакчалан.

Българската страна няма да се откаже от усилията си за възстановяването и съхраняването на паметниците и гробищата на българските войни на територията на Македония, декларира министърът на външните работи.

Той допълни, че реакцията на властите в Македония невинаги е била в съответствие с нашите очаквания и съгласно утвърдената световна практика за почитане на паметта на загиналите от всички страни на военните конфликти. Затова разглеждаме темата в по-широкия контекст на стремежа ни да утвърдим добросъседството като основополагащ принцип на отношенията ни със Скопие, коментира Митов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете