Милионите за "Европейска столица на културата" потичат към Пловдив през март

Чаканите вече трета година 20 млн.лв., гласувани от правителството на премиера Бойко Борисов за подготовката на проекта "Пловдив - Европейска столица на културата - 2019", ще потекат към града под тепетата още през месец март.

Това гарантира в петък служебният министър на културата Рашко Младенов по време на второто си работно посещение в Пловдив за последните 2 седмици.

Той уточни, че първият транш ще бъде в размер на 6 млн. лв. и се очаква да бъде преведен още преди предсрочните парламентарни избори на 26 март. "Първият транш от 6 млн. лв. трябва да бъде прехвърлен до края на месец март, а усилията, които се очакват от мен, са да поискам това да бъде свършено. И аз ще го направя с удоволствие, защото виждам, че тук много сериозно се работи по въпроса и определено се усеща съзнанието за общост. Мисля, че стигнахме до много добри решения по пътя на това, което трябва да се свърши до 2019 г. и представеният ми екшън план работи", заяви Рашко Младенов след срещата си в община Пловдив с кмета Иван Тотев, ръководството на фондация "Пловдив 2019", която менижира проекта "Европейска столица на културата", и културните институции в града.

Министър Младенов допълни, че "Пловдив - Европейска столица на културата 2019" е национална кауза и ще я защитава, докато е на сегашния си пост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България