Минилаборатория за производство на метамфетамин е разкрита край Стара Загора

Спецоперацията е реализирана след няколкомесечно разследване, започнало на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети влас от служители на отдел „Криминална полиция“ в ОДМВР-Бургас.

В хода на оперативните действия активно се включили и колегите им от ОДМВР-Стара Загора. Така, след професионално планиране на съвместната реализация, в района на старозагорското село Хан Аспарухово, в паркиран автомобил - "БМВ Х5", са задържани криминално проявените К.И. /36г./ от Бургас, който по настоящем живеел в селото, и Х.К. /32 г./ от Елхово .

При последвалото претърсване в обитаваната от К.И. къща в селото криминалистите открили помещение, пригодено за лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества и оборудвано с необходимите за целта съоръжения и химически вещества.

Там, са намерени и иззети пет полиетиленови плика с около 42 г метамфетамин /пико/. От помещението  са иззети прибори, термометри, колби, електронни везни и опаковки от прекурсори, служещи за приготвяне на синтетична дрога и 11 незаконно притежавани боеприпаса за огнестрелно оръжие, кал. 22. Извършени са процесуално-следствени действия и на автомобила, с който мъжът се придвижвал.

По първоначални данни произведеният метамфетамин бил предназначен за разпространение на територията на Слънчев бряг, Несебър и Свети Влас.

За извършено престъпление по чл.354а от НК срещу  К.И. и К.Х . е образувано досъдебно производство. На 29.08.т.г. с постановление на Окръжната прокуратура в Стара Загора на двамата е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна  дейност продължава, съобщиха от пресцентъра на МВР.

020831 0208311 0208313

Коментари

Задължително поле