ГДБОП разби престъпна група, занимавала се с имотни измами в Стара Загора

Цветанов обсъди с Щефан Майер (ХДС/ХСС) възможностите за парламентарен контрол над дейността на Европол

Шофьорка пострада, колата й се преобърна на завой

Българка, възпитаничка на АУБ, е в класацията „30 под 30“ на ФОРБС за Европа

Крадци отмъкнаха арматурно табло от кола

Екатерина Захариева: ЕК няма да отхвърли българската инициатива за среща на върха Турция-ЕС

Сезират прокуратурата за лъвчетата от Разград, готвели изнасянето им без знанието на Общината

Лавров: Русия я обвиняват за всичко в света, Сърбия – за всичко на Балканите

Двама членове на „Пуси райът“ поискаха убежище в Швеция

Откриха труп на мъж в напоителен канал край пловдивското село Марково

Министър Димов в Европарламента: В Пирин България не нарушава европейското законодателство

Тома Биков: Ако президентът Радев иска политическа криза, да го заяви ясно

Тежък жребий за България в дебютното издание на Лигата на нациите

РЗИ: В Добрич за питейни нужди да се ползва само бутилирана вода

Съдът постанови арест за двама изнасилвачи на 59-годишна жена Издирват единия изнасилвач, избягал в чужбина

Министерският съвет отпуска пари за саниране

Снимка: Архив

Правителството в оставка отпуска пари за саниране за тази година. Такава точка е включена в дневния ред на днешното заседание на Министерски съвет.

Проектът на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, е внесена от министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

По БТВ Павлова заяви, че ГЕРБ иска да „бетонира” програмата, така че да има средства, с които да се разплатят догодина както направените вече ремонти, така и започналите .

„Днес в Министерския съвет съм вносител на постановление, за да обезпечим финансово този 1 млрд. ресурс. За да гарантираме на българските граждани – първите, най-смелите, които се включиха в програмата, че и догодина ще има пари да си довършат сградите. Както винаги – за разлика от другите – ние си изпълняваме обещанията и след нас остават резултатите”, заяви Павлова.

Ако ние продължим (да управляваме – б.ред.), ще продължим програмата, посочи Павлова, по думите на която тази програма е един от основните приоритети на ГЕРБ.

„Аз подготвям и решение да продължи и с втори милиард, ще го внесем”, добави тя.

Допълнителни пари ще бъдат отпуснати и по бюджетите на общините за 2016 г., както и по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Интерено ни е колко апартаменти са санирани до сега с тези 1 000 000 000 лева? Защото с тези пари можеше да бъдат построени 21 000 апартамента по 60 кв. м. и със средна цена 400 евро на квадратен метър, а в тях да бъдат настанени 65 000 човека. Това прави два средно големи областни градове. А ако вземем предвид, че себестойността на строителството е от 140 до 300 евро на квадратен метър, то може да се построят над 30 000 такива апартамента за 100 000 човека.

 2. а първо – нямаше да пускат пари, но явно евроатлантическата ценност „повече еврос“ е надделяла.

 3. А,за колко години тъпанар,ще бъдат построени? А местенето,което е един от най големите стресове в живота,как? Много приказки,без грам мислене…

 4. А , за колко години,тъпанр ще ги построят и къде? А,местенето,което е сред най-големите стресове в живота,как и кой ще отчете това? Много приказки,малко мислене…Типично по БСП парадигмите.

 5. Въпросът е кой открадна и колко открадна от санирането? Защото санират елементарно като изолират със стириопор фасадите на сградите, а това е изключително евтино. Фирми вършат тази работа за цена от 42 до 55 лева за квадратен метър от фасадата. С 1 милиард лева могат да бъдат санирани 18 200 000 квадратни метра фасади. Искам да знам колко са санирали прасетата от свинефермата герб до сега за този 1 милиард лева?

  1. Тупа ми проста велемирке, от „стирИопор“ е само единствената ти мозъчна клетка, която за съжаление отговаря за храносмилателната ти и двигателна дейност, но не и за интелектуална такава. Колкото до ползвания стиропор – вярно е, че не е скъп. Скаъпи са другите дейности, драга – сената на нова ПВЦ дограма, подмяна на самата дограма, поставяне на стиропора, замазка, боядисване… И като изключим първата точка, останалото е ръчен труд – НАВЪН, ВЪРХУ СКЕЛЕ, ПРИ ВИСОЧИНА ДО 25 И ПОВЕЧЕ МЕТРА, НЕЗАВИСИМО ОТ КЛИМАТИЧНИТЕ УСЛОВИЯ… А трудът е добре платен. И повярвай ми – цялата държава има полза, че тези хора работят, а не са на улицата или което е по-лошо – да се занимават с престъпност…

  2. Колкото до прословутите ти 21 000 апартамента, вече няколко пъти ти отговарям, че ще ти дам 450 евро на квадрат за апартамент в Стара Загора. Ама ти мълчиш, като дамски полов орган, защото няма как да ми намериш такъв! Себестойноста /ако не телиш заем/ на апартамент, независимо къде е ппостроен не пада под 320 евро на квадрат, освен, ако не се прескачат изисквания по БДС. Освен това в малкоте градове не се строи просто защото никой не иска да купува там. Та сметката ти е МНОГО НАГЛАСЕНА И ФАЛШИВА – както винаги.

  3. Но най-важното е, че чрез саниране са облагодетелствани В ПЪТИ повече хора. И на всичко отгоре не живечт в копторите, хаследство от комунизма, а в осъвременени, добре изглеждащи блокове. До 2008-ма година НИКОЙ НИЩО не пипна в Стара Загора, за да напави градът по-красив и функционален. Сега по-голямата част от улиците са с нов тротоар, имаме чисто нов парк – на мястото на бивши казарми, асфалтира се, боядисва се, а вече и санираните блокове завършват картината на модерен, европейски град… Но ти искаш в Азия и не ти пука!

  4. Абе- -г-л-у-п-а-к-, погледни в интернет и ще видиш цените. Материала с работата струва от 42 до 55 лева за квадратен метър.

  5. А дограмата и тя евтина. Себестойността на строителството в София не е 450 евро бе -к-а-п-у-т-, а в такива градчета като Стара -г-ъ-з-о-р-а- е между 150 и 200 евро себестойност.

 6. Иди до МС и питай,какво питаш хора ,които не могат да отговорят на това?

 7. Не се санират само фасадите а и инсталации и дограми. А и стероопора eps е нормален начин за саниране.

 8. Свинефермата герб ще бетонира санирането, защото от там се краде между 80 и 90% от парата. Няма по сладко от такова крадене.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.